Rusalke pred zasluženimi počitnicami preplavile kočevsko mestno ploščad

In any other world … točka, ki nam želi odpreti oči, vsak od nas ima svojo voljo in prepričanja ..

Ustanoviteljici kočevskega Plesnega studia Rusalka Maja Smole in Tina Begić sta po devetih mesecih delovanja lahko več kot zadovoljni. Rusalka je namreč od začetka septembra lani, ko je odprla svoja vrata, uspela v svoje prostore privabiti več kot 50 plesnih navdušenk in navdušencev, ki so jih skozi plesno leto uspešno vodile Maja, Tina in Tonja Kajtna. Pod budnim očesom mentoric so se plesalke in plesalci urili v  jazz baletu, hip-hopu, lirical jazzu in modernu.

… najmlajši so zaplesali v ritmu poskočnega charlstona in rock&roll-a …
In čeprav so mlad plesni studio, se lahko pohvalijo s kar nekaj nastopi, s katerimi so se predstavili širši javnosti. Ognjeni krst Rusalke je bil nastop Tine Begič in Tanje Štajdohar s pevko Leo Likar na Slovenski popevki, na plesni reviji Ples in gib so se predstavile tri skupine, s točko Ne vozi vinjen pa v kočevskem Crocodil baru v okviru Akcije ne vozi vinjen in pozneje še na festivalu prostovoljstva v Kočevju in v Ljubljani. Teden dni pred koncem šolskega leta 17. junija pa so s ponosom tudi Kočevcem prikazali sadove svojega dela. Na mestni ploščadi v Kočevju so zaplesali prav vsi, tako začetniki kot tisti, ki so se Rusalki pridružili že s plesnim predznanjem.
… v hip hop koreografiji so se združile štiri skupine …
Špela Kostelec se je predstavila z odlično solo točko Bang bang, s katero si je na pomladni plesni reviji Ples in gib v organizaciji JSKD OE prislužila uvrstitev na regijsko tekmovanje. Dekleta starejše skupine so odplesala klasično jazz koreografijo, ki se v odtenkih zgleduje po legendi Bobu Fosseju, Black & Gold. Članice so navdušile s koreografijo Body language na glasbo skupine Queen, najmlajši pa so zaplesali v ritmu poskočnega charlstona in rock&roll-a.
… Špela Kostelec je navdušila s solo točko Bang bang …
Tina in Kristina Šančič sta se predstavili s točko Ne vozi vinjen, ki je bila od nastanka že velikokrat uprizorjena, najverjetneje zaradi tematike in sporočilnega namena – osveščati ljudi, predvsem mlade, o posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Tudi ta točka je bila izbrana za regijsko tekmovanje Pomik-premik. S hip-hop koreografijo, v kateri so se združile štiri skupine, so plesalke prikazale, kako potekajo priprave na nastope; kostumi treningi, zadnji trenutki, a gre vse narobe … V koreografiji so poleg treh glavnih skupin sodelovale kot male čarobne miške tudi najmlajše rusalkice.
… Tina in Kristina sta se predstavili s točko Ne vozi vinjen …
Zadnja točka programa In any other world, kjer je bilo čutiti pridih modernih sodobnih tehnik, nosi globoko sporočilo. Svet je v rokah enega zagrenjenega človeka in mi vsi mu slepo sledimo kot čreda ovčic, ki je brez vodstva izgubljena. Koliko lepše bi nam lahko bilo v katerem koli drugem svetu. Koreografinja in plesalka Tina Begić nam s to točko predvsem želi odpreti oči, da vidimo, da ima vsak od nas svojo voljo in svoja prepričanja. Zato sledimo svojemu srcu in se prepustimo toku življenja …
… dekleta starejše skupine so odplesala klasično jazz koreografijo …
Plesalci in plesalke so se poslovili z ognjenim plesom Fireworks in odšli na zaslužene počitnice do jeseni, ko se bodo začeli resno pripravljati na plesna tekmovanja.
… dekleta in tudi fante čaka v novem plesnem letu še veliko dela, saj se bodo resno začeli pripravljati na tekmovanja …
View Gallery 7 Photos