Razkrivamo, kdo pleše s kom v šovu Zvezde plešejo

Jagoda Batagelj bo usodna soplesalka Jerneja Tozona.

Danes zvečer prihaja na komercialno televizijsko postajo POP TV dolgo pričakovani šov Zvezde plešejo. No, vsaj za tiste, ki so/smo na kakršenkoli način povezani s plesom. Ko sem pred dobrimi desetimi leti prepričevala takratnega direktorja Pro Plusa (izdajatelja programov POP TV, Kanal A itd.) Marijana Jurenca, da je skrajni čas za nakup licence in izvedbo tega svetovnega popularnega formata, mi je v svoji prepoznavni štajerščini seveda nasprotoval: "Ka’ si ti ja mal’ nora, ‘nea’ to noben gledau’, to je takšna ozka ciljna skupina, ‘nea’ nori …". Ni imel posluha, pa čeprav se je njegova hčerka Ana Jurenec intenzivno ukvarjala s športnim plesom in je bil reden obiskovalec državnih prvenstev ter strasten hčerkin navijač. Jurenca na Popu ni več, odšel je na Planet TV in tam poskušal kupiti licenco, a so ga spretni ‘popovci’ prehiteli in mu pred nosom odkupili BBC-jev format. Tako gre danes zvečer zares.

Ana Jurenec še kot aktivna tekmovalka (foto: Marko Mesec)
Na parketu ni Ane Jurenec, je pa znanih dvanajst plesalcev in plesalk, ki so rekli da precej krutim finančnim zahtevam naročnika. Na oddajo prejmejo po naših informacijah med 250 in 500 evrov bruto. Odvisno od ranga in pogajalskih sposobnosti plesalca. Znanih je tudi dvanajst znanih Slovencev in Slovenk, ni pa znano, kdo pleše s kom. To je namreč skrbno varovana informacija, zaradi katere so vsi udeleženci šova precej redkobesedni. Tudi pogodba jim prepoveduje vsakršno komunikacijo s komerkoli, seveda še posebej novinarji, če tega prej ne odobrijo popovi ‘control freaki’. A vseeno iz strogo varovanih prostorov plesnega kluba Feniks in Pro Dance studia, v katerih udeleženci vadijo, curljajo ‘infoti’.
Martina Plohl s svojimi prepoznavnimi nogami in Chorchyp. (foto: FB)
Prav gotovo sta par Jagoda Batagelj in pevec Jernej Tozon, njima tudi napovedujejo zmago, Martina Plohl pleše s športnikom Denisom Porčičem Chorchypjem, Lejla Karič Lubarda ima za soplesalca igralca Igorja Štamulaka.
Kdo se skriva za Irino Osipenko Nemec? Nejko Peter Levak ali Roman Maček? (Foto: FB)
Manekenka Irina Osypenko Nemec je z dovoljenjem PR-službe objavila na družbenem omrežju ‘fotko’, na kateri se vidijo samo soplesalčeve roke in noge, in splošna ugotovitev je, da gre za Nejka Petra Levaka oziroma Romana Mačka. Plesni poznavalci pa so mi pomagali ‘poparčkati’ še preostale pare in naša stavnica je naslednja: Valerija Musina in Miha Dragoš, lepotička skupine Birds of Paradise Tadeja Pavlič, ki jo imajo za naslednico Nadije Bičkove, in Dejan Vunjak, Jernej Brenholc in Leticia Slapnik Yebuah, Maja Geršak in Janez Usenik, vijavajavec Tomaž Šter in voditeljica Nuša Lesar, Andrej Rebula in igralka Maja Martina Merljak. Matej Krajcer, ki je v izjavi za 24 ur suvereno napovedal, da gre na zmago, naj bi zaplesal z igralko Urško Vučak Markež, znano kot Mirico v seriji konkurenčne televizije Planet TV Ena žlahtna štorija. Igralka Aleksandra Balmazovič pa naj bi zaplesala z Nejkom Petrom Levakom ali Romanom Mačkom.
Fredi Novak (na fotografiji z Andrejem Škufco) bo komentiral prvo oddajo Zvezde plešejo. (foto: Marko Mesec)
Vse bo jasno čez nekaj ur, ko se bo prvič predstavila tudi žirija v sestavi Andrej Škufca, Katarina Venturini, Lado Bizovičar in Nika Urbas. Oddajo bomo spremljali tudi mi, saj bo prve vtise za naš portal zbral plesni trener in sodnik Fredi Novak. Fredi je bil pred leti vodja projekta Zvezde plešejo, ki je bil realiziran kot rubrika v oddaji Maria Galuniča Spet doma na TV Slovenija. Se gledamo in beremo. Plesalcem in plesalkam želim najboljši nastop.

View Gallery 5 Photos