Pripravite se na nove prvake. Halužan& Mashchyts ali Vodičar&Bičkova

Halužan& Mashchyts ali Vodičar&Bičkova?

Prihajajoča nedelja ne bo dan za plesno počivanje, ampak se bo izjemoma odvijalo letošnje prvenstvo v latinskoameriških plesih. Organizacija tekmovanja je pripadla Plesnemu klubu Miki. Seveda v soorganizaciji s Plesno zvezo Slovenije. Šefica MIkija Saša Eminič Cimperman je vesela, da je izpeljavo prvenstva finančno podprla Občina Domžale, obisk tekmovanja pa je že potrdil tudi domžalski župan Toni Dragar.

Plesna učitelja ST in LA plesov v PK MIKI, Nina Medja Černivec in Matevž Ogorelec med plesalci.
"V PK Miki smo pri organizaciji vsake tekme v Domžalah vedno znali poskrbeti za odlično vzdušje, prijetno druženje in zanimiv program vseh nastopajočih. Nastopajoči naj ostanejo presenečenje. Z veseljem pa odkrijemo, da so dogodek medijsko podprli Parada plesa, Radio Hit in časnik Slamnik. Nagrade za plesalce pa so do sedaj priskrbeli Kioosk in oblačila Bodytalk, Fleur de Sante s kozmetičnimi in drugimi izdelki, Mercator d.d. z linijo Lumpi, čevljarstvo Peta in Ilirija d.d. Pričakujemo udeležbo okoli 65-ih slovenskih plesnih parov vseh kategorij. Potrjeno je, da bo parom med drugimi sodila štirikratna svetovna prvakinja Katarina Venturini, na mestu delegata bo predsednik PZS g. Drago Šulek," pravi Saša.
Jan Hafner in Žana Jereb bosta plesala med mlajšimi mladinci.
Seveda ima Plesni klub Miki tudi več plesnih želez v ognju. Plesna učitelja ST in LA plesov v PK MIKI, Nina Medja Černivec in Matevž Ogorelec pravita: "Na tekmovalno sezono se intenzivno pripravljamo že od naših poletnih priprav avgusta lani. Formo stopnjujemo po letnem planu glede na razpored tekmovanj v celotni plesni sezoni. Zelo pomembno je, da plesalci držijo konstantno formo, imajo redne, načrtovane in intenzivne treninge z vmesnimi premori in planiranimi pripravami. Tudi med tokratnimi zimskimi počitnicami bomo imeli naporne priprave še zadnji teden pred državnim prvenstvom, kjer bomo vključili tehnične treninge, zumbo, raztezanje in psihično pripravo.
Mikijevi plesalci delajo tudi na kondiciji.
Tako kot vedno so seveda pričakovanja za rezultate na državnem prvenstvu visoka, vendar še vedno realna. Vsak par ima svoje začrtane cilje, ki jih na vsakem večjem tekmovanju želi uresničiti. Zelo sva ponosna na vse najine plesalce, ki s pridnim in vztrajnim delom na vsakem treningu dokazujejo, kako so osredotočeni na vse svoje cilje, ki jih želijo uresničiti. Na tekmi se bo za čim boljše uvrstitve borilo šest naših parov. V kategoriji mlajših mladincev sta to par Filip Savić in Kaja Podgoršek ter Jan Hafner in Žana Jereb. Kategorijo višje se bosta za svoj cilj borila naša večkratna državna prvaka, ki sta v letošnjem letu prestopila med mladince, Jaka Podgoršek in Katarina Matuš. Med starejšimi mladinci se bosta predstavila Žan Grm in Ana Pestotnik, med člani pa mlad in perspektiven plesni par Andraž Koritnik in Neža Škofljanc.
Brez konkurence med seniorji Marko in Natja Orehek.
Med seniorji se bosta tudi tokrat predstavila naša že dvakratna državna prvaka v LA plesih, zakonca Marko in Natja Orehek. Slednja si želita obranitve naslova državnih prvakov ter več konkurence na tekmovanjih. Najvišje uvrstitve pričakujemo od Jake in Katarine ter Jana in Žane, najprej finale, potem pa proti stopničkam."
Jaka Podgoršek in Katarina Matuš letos plešeta že med mladinci.
Seveda bo za plesalce Mikija tokratno državno prvenstvo nekaj posebnega, saj bodo tekmovali na domačem terenu, v svojem kraju. Tukaj ima vsak veliko svojih navijačev, ki jih bodo z odličnim vzdušjem lahko vzpodbudili k še boljšemu nastopu. Napeto bo tudi v ostalih starostnih kategorijah. Med člani bosta naslov branila Damir Halužan in Anna  Mashchyts, seveda bosta prvo mesto naskakovala tudi Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Med tekmovalke se z novim plesalcem vrača Ana Jurenec, računajmo tudi na Stašo Berkopec in Rodiona Khromova. Med starejšimi mladinci je prijavljenih največ parov, kar dvajset, in favorita sta Marcel Vodenik in Naja Dolenc, ampak tudi Jure Bergant in Ana Mesec dobro trenirata. Vsekakor bo napeto. Se vidimo v Dvorani komunalnega centra Domžale ob 14.00 na predfinalu in ob 18.00 na finalnem delu prvenstva.

View Gallery 6 Photos