Potrjeno. Vodičar&Bičkova odšla v Maribor. Borba za nove državne prvake.

Vodičar&Bičkova ali Kralj&Kralj? Razpletlo se bo v soboto v Radljah ob Dravi.

Po nenadni odpovedi organizacije državnega prvenstva v kombinaciji desetih plesov novomeškega plesnega kluba z Zdenkom Potočarjem na čelu se je na hitro zbral tim plesnega kluba Pingi, ki bo v soboto v športni dvorani v Radljah od Dravi prvenstvo tudi izpeljal. Za Branka in Alenko Bohak bo to že letošnje drugo prvenstvo, saj sta januarja organizirala tekmo v standardnih plesih. Sicer mariborski klub tradicionalno ne organizira tekmovanj v štajerski prestolnici, ampak v okolici, kjer dobi dvorano za minimalno najemnino oziroma skoraj brezplačno. Izjema je vsakoletno odprto prvenstvo Maribora, ki se odvija v dvorani Tabor.

Alenka Bohak je s plesnim klubom Pingi organizirala že letošnje državno prvenstvo v standardnih plesih v Lenartu.
Zdenko Potočar je po seštevku vseh stroškov uvidel, da bo z organizacijo prvenstva šel v minus, ki si ga ne more privoščiti. Bohaka pa minusa zagotovo ne bosta naredila.
Zdenko Potočar si ni upal ugrizniti v organizacijo državnega prvenstva zaradi finančne situacije, ker Plesna zveza ne prispeva skoraj ničesar k izpeljavi prvenstva.
Na tekmovanje je prijavljenih šestinštirideset parov, en par več kot lani v Medvodah, kjer pa so zaradi bolezni odpadli trije pari in je bila končna številka osupljivo nizka, dvainštirideset. Lansko prvenstvo smo si najbolj zapomnili po zmagi brata in sestre Kralj. Matej in Špela sta namreč zmagala v kategoriji članov, njunih konkurentov Mihe Vodičarja in Nadije Bičkove pa ni bilo na tekmovanju, ker sta odšla na tekmo na Tajvan. Po pravilniku Plesne zveze bi na svetovno prvenstvo moral odpotovati državni prvak, a so predčasno že prijavili Miho in Nadijo.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova ciljata na zmago enako kot …
Oba para sta takrat še plesala za PK Fredi, in ravno Fredi Novak, trener obeh parov,  je bil tisti, ki je nekako zanetil spor med obema paroma. Na svetovno sta odšla Matej in Špela Kralj, a tudi odšla iz Fredija k Plesnemu klubu Urška. Z letošnjim poletjem pa je Fredija zapustil še dvojec Vodičar&Bičkova, ki zaenkrat tekmuje za PK Pingi.
… lanska državna prvaka Matej in Špela Kralj.
Kdo bo letošnji državni prvak, pa bo odločala sodniška ekipa v sestavi gostitelj Branko Bohak, lastnik plesne šole Bolero Zoran Kljun, legenda tekmovalnega plesa Franjo Kozar, nekdanja Urškina trenerka Barbara Nagode Ambrož, nekdanja tekmovalca Valerija Rahle in Tomaž Vratar, nekdanja predsednica Plesne zveze dr. Meta Zagorc in sedanji predsednik Plesne zveze Drago Šulek kot glavni sodnik.
Sodniška ekipa lanskega prvenstva. Letos bodo sodili samo domači strokovnjaki.
Napeto bo tudi v mlajših kategorijah. Ali bosta med starejšimi mladinci ponovno zmagala brat in sestra Pritekelj, ki imata naslove najboljših v državi že v latinu in standardu, ali bosta to končno, bi dejali, Marcel Vodenik in Naja Dolenc, slednja je ravno lani po kombinaciji zamenjala plesalca. Marcel pa je lani zmagal v mladinski kategoriji z Giovano Gabrielo Klarič, ki se bo pojavila z novim plesalcem, in sicer Kristianom Arehom.
Bosta Matej in Anja osvojila naslov tudi letos?
Med mladinci bosta Nino Kleindienst in Urška Bencak poskušala obraniti lanski osvojeni naslov. Na vrh pa se lahko povzpneta aktualna prvaka v latinu in standardu Jure Bergant in Ana Mesec. Med mlajšimi mladinci so pridno trenirali Jaka Podgoršek in Katarina Matus ter Alen Štaleker in Suzana Krevh. Brin Hlade in Tosia Robar Žerak sta na naslove že navajena. V žepu imata tako latinski kot standardni naziv najboljšega pionirskega para v državi. Juriju Špureju Soršaku in Teji Fras manjka samo naslov najboljšega mlajše pionirskega para v kombinaciji.
Jure Bergant in Ana Mesec bosta naskakovala vrh med mladinci.
Aktualno televizijsko reportažo s prvenstva si boste lahko ogledali v oddaji Parada plesa, in sicer prvič na televiziji TV3Medias v torek, 16.10., ob 22.00. O sobotnem dogajanju bomo poročali tudi na našem portalu.
Oddaja Parada plesa bo od torka dalje del programske sheme TV3Medias in reportažo z državnega prvenstva si boste lahko ogledali 16.10. ob 22.00.
View Gallery 9 Photos