Plesni festival v Laškem kot alternativa tekmovanjem

Brata Luka in Sebastijan vas vabita, da se udeležite festivala predvsem iz užitka.

Brata Luka in Sebastijan Vodlan iz Plesnega kluba Lukec sta že nekaj časa razmišljala o ideji plesnega festivala in v letošnjem letu je ideja dozorela. Konec maja, natančneje 30. in 31. maja, bo po dolgem času spet v Sloveniji predstavljen plesni festival, ki sta ga "Vodlan Brothers" poimenovala Master Dance Festival – Lukec Open.

Plesalci PK Lukec na nastopu na festivalu v Lignanu, po katerem se bodo zgledovali konec maja.
"Gre za plesni festival oziroma tekmovanje v modernih tekmovalnih plesih za vse starostne kategorije v 15 različnih plesnih zvrsteh: hip hop, break dance, street dance, disco dance, jazz, modern, show dance, step, balet, acrobatik dance, orientalski plesi, folkora, mažoretni plesi, navijaški plesi in produkcije. Poleg klasičnih plesnih tekmovanj, ki jih organizirajo nacionalne in mednarodne zveze, se v zadnjih letih vse bolj uveljavljajo tudi plesni festivali, kjer gre predvsem za bolj sproščeno obliko tekmovanja. V Sloveniji takšnega festivala še nimamo, zato smo se odločili, da začnemo razvijati takšen dogodek tudi pri nas," je za naš portal pojasnil Sebastijan Vodlan.
Poudaril je, da gre za odprto plesno tekmovanje, kjer lahko sodelujejo plesalci različnih klubov in šol ne glede na pripadnost nacionalnim in mednarodnim plesnim zvezam, zato ni potrebno, da je plesalec registriran pri kakšni zvezi. Na festivalu je dobrodošel prav vsak, ki ima rad ples. "Bistvo festivala ni samo tekmovanje, ampak predvsem užitek v nastopih, druženje in ogled vrhunskih plesnih točk v različnih plesnih disciplinah. Vsak udeleženec festivala prejme diplomo s številom točk, ki jih je osvojil za svoj nastop. Plesalcem, trenerjem in koreografom želimo s posebnim načinom ocenjevanja jasneje predstaviti, kje so prednosti in slabosti posamezne točke. Najboljši v vsaki kategoriji prejeme tudi pokal, pripravili pa smo tudi denarne nagrade za najboljše plesne točke festivala. Posebno tekmovanje, tako imenovani battle, smo pripravili za hip hop in break dance soliste. Osem najboljših plesalcev se bo pomerilo v izločilnih bojih in prva dva bosta prejela tudi posebne denarne nagrade."
Lukci imajo z organizacijo tekmovanj in prireditev veliko izkušenj, zato se bodo za festival še posebej potrudili, da bo na visokem nivoju. "Nedvomno bomo poskrbeli za odlično sceno in tako pripravili prijetno vzdušje za nastop plesalcev. Tudi sami se že nekaj let udeležujemo plesnega festivala v Lignanu v Italiji, ki nam je nekako za vzor, saj je tam vedno izredno prijetno nastopati."
Vabljeni kot gledalci v soboto in nedeljo, 30. in 31. maja 2015, v Športno dvorano Tri Lilije v Laškem. Seveda pa še posebej vsi, ki bi želeli sodelovati na festivalu s svojimi koreografijami. Vsi podatki in pravila festivala so dostopni na spletni strani http://festival.lukec.net, kjer so tudi objavljeni obrazci za prijavo. "Rok za prijavo na festival je petek, 8. maj 2015, zato pohitite s prijavami. Pridite in uživajte v vaših plesnih nastopih v Laškem," je zaključil Sebastijan.

View Gallery 5 Photos