Plesni energetičarki. Mojca Majcen in Kaja Janjić

Smejoči in veseli plesni ustvarjalki. Mojca Majcen in Kaja Janjić.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabimo k ogledu pogovora z dvema energičnima plesnima ustvarjalkama, ki vsaka posebej zaznamujeta slovensko in mednarodno plesno sceno. Mojca Majcen prihaja iz knežjega mesta, Kaja Janjić iz prestolnice. Obema je skupna strast do giba ne glede na to, kolikokrat in kje se pojavita. Obe sta "freelancerki" oziroma samostojni ustvarjalki na področju plesa.

Mojci Majcen ples pomeni …
"Ples je moja obsesija, partner in crime, moj življenjski sopotnik," je v oddaji povedala Mojca Majcen. Celje je njen dom, iz katerega širi krila na vse strani neba. Kot plesalka in pedagoginja v Plesnem teatru Igen je prepotovala mnogo držav sveta in s svojo plesno naravnanostjo navdušila občinstvo.
… partnerja v zločinu.
Zato ni naključje, da je zadnja predstava He, he, helium, ki jo je koreografiral Igor Kirov, doživela že skoraj deset ponovitev, kar je za slovensko neodvisno produkcijo precejšnja številka.
Kaja Janjić je zagovornica sodobnega plesa, ker …
Kaja Janjić je našla svoj plesni prostor v Ljubljani, sodelovala je z mnogimi slovenskimi koreografi in režiserji, za katere pravi, da so strastni. Prav tako je koreografirala lastne predstave. "Ples je edini zares iskreni način izražanja," je bila iskrena Kaja. Zaupala vam bo, kaj ji pomenijo njeni ognjeno rdeči lasje.
… ni ujet v neko formo.
Oddajo Parada plesa, ki smo jo posneli v Maxi klubu, si oglejte danes zvečer ob 21.50 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 7. junija, ter v ponedeljek, 9. junija. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v klubu Maxi. (Foto: Marija Orašanin)
View Gallery 6 Photos