Plesna zveza Slovenije. Nagrade za najboljše člane.

Plesalka Urška Rubin je tudi letos med nominiranimi.

Bliža se podelitev plesnih nagrad  Nagrajenec leta, ki jo organizira Plesna zveza Slovenije. V sredo, 5. februarja 2014, ob 18. uri bodo v Festivalni dvorani v Ljubljani znani prejemniki nagrad, in sicer skupine, plesni pari in posamezniki, kot piše PR Plesne zveze Betka Šuhel, tisti, "ki so v letu 2013 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma". Torej doma in ne na tujem. A po naši včerajšnji objavi so v PR soročili popravili stavek in dodali in na tujem. Torej nagrado bodo prejeli članski plesalci za uspehe doma in na tujem.

Med nominiranci so: Nika Mlakar
Namenjene so samo tekmovalcem v članski kategoriji, pozornosti pa bodo deležni tudi najboljši tekmovalci mladinskih in celo seniorske kategorije, ki bodo za svoje dosežke v minulem letu prejeli bronaste, srebrne ali zlate znake PZS. Na prireditvi bo Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije (ZPVUTS) podelilo priznanja tudi profesionalnim plesnim parom, ki so člani ZPVUTS in mednarodno tekmujejo v okviru organizacije World Dance Council (WDC) in ne WDSF, katere članica je PZS. Pa poglejmo nominirance po posameznih sekcijah. Sekcija modernih tekmovalnih plesov za solistko leta: Urška Rubin (DPC Samba MB; lastna koreografija), Nika Mlakar (PD Blejski plesni studio – lastna koreografija) in Patricija Crnkovič (Društvo Kazina; koreograf Mitja Popovski).
… Patricija Crnkovič …
Sekcija modernih tekmovalnih plesov za solista leta: Marko Miloševič (PK Pingi International; lastna koreografija), Tomi Činej (ŠKP KLUB V. I. P.; lastna koreografija) in Brin Matko Juvančič (PK Bolero LJ; lastna koreografija).
… Tomi Činej …
Sekcija modernih plesov za dvojico leta: Aleš Trdin in Žiga Mlakar – (PŠD Artifeks; lastna koreografija), Petra Zupančič in Jan Ravnik (D Kazina; lastna koreografija) ter Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale; lastna koreografija).
… Go-Breakers …
Sekcija modernih plesov za malo skupino leta: Sail (D Kazina; koreografija Mitja Popovski), RTFX Crew (PŠD Artifeks; koreografija Žiga Mlakar in Aleš Trdin), It Is Story Time (PD BPS; koreografija Monika Veselčić) in GO-BREAKERS (ŠKP Klub V. I. P.; koreografija Edi Činej).
Sekcija modernih plesov za formacijo leta: Conception (D Kazina; koreografija Mitja Popovski), Fighting For Love (PK Zapleši si; koreografija Dario Šegović) in KillL Them With The Beat (PŠD Artifex; koreografija Žiga Mlakar in Aleš Trdin).
… Kristijan Burazer in Martina Plohl …
V sekciji standardnih in latinskoameriških plesov sta za naziv plesni par leta v kategoriji članov nominirana para: Miha Vodičar in Nadija Bičkova iz PK Pingi Maribor ter Kristijan Burazer in Martina Plohl iz PK Urška Ljubljana.
… Luca Bussolleti in Tjaša Vulič.

Za naziv plesni par leta 2013 v profesionalni kategoriji, ki je bila v okviru World DanceSport Federation (WDSF) ustanovljena leta 2010, sta nominirana para, ki pa sta nehala z aktivnim plesanjem: Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich iz PK Urška Ljubljana ter Luca Bussoletti in Tjaša Vulič iz PK Pingi Maribor.

View Gallery 7 Photos