Plesna Moskva. Odlično za Vodičarja&Bičkovo, malo manj za Kranjca&Ulovo

Nadija Bičkova je za evropsko prvenstvo izbrala modro barvo obleke.

Minuli vikend je bila Moskva prizorišče dveh pomembnih tekmovanj. Člani so se pomerili za najboljši par stare celine v standardnih plesih, mladinci pa za najboljšega na svetu v latinskoameriških plesih. Celoten izkupiček je bil za naše pare bolj skromen. Na svoj sobotni nastop sta seveda upravičeno ponosna Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki sta za deset mest izboljšala lanski rezultat in pristala v polfinalu na delitvi trinajstega do štirinajstega mesta. Sodniki so namreč sodili kar osem parov v polfinale. "Zelo sva zadovoljna s svojim nastopom in tudi rezultatom, hkrati pa tudi vesela, da sva tri tedne pred evropskim prvenstvom v kombinaciji dobila jasno sliko najine pripravljenosti znotraj te discipline. Veva, kaj morava izboljšati, in z mislimi o napredku greva naprej. Za nama stoji cel tim ljudi, ki nama pomagajo na vseh ravneh nastopa. Komaj čakava," sta za naš portal po tekmi sporočila Miha in Nadija.

Tine Kranjc in Saša Ul nista bila zadovoljna z nastopom na evropskem prvenstvu.
Naš drugi par na evropskem prvenstvu je bil Tine Kranjc in Saša Ul, ki sta dosegla enako mesto kot lani, in sicer devetinštirideseto med šestinpetdesetimi plesalci, ki so tekmovali. "Rezultat je slab, o tem ni dvoma. Trenutno se po kvaliteti ne moreva kosati z najboljšo evropsko 36-erico. Želela sva si uvrstitve okoli 40. mesta, kar bi z dobro predstavo in kančkom športne sreče lahko tudi dosegla, ampak tokrat se žal ni izšlo po načrtih. Zastopanje države na uradnih prvenstvih nama je vedno bilo v čast in veliko veselje, in tudi tokrat sva vesela, da sva bila del tega čudovitega prvenstva v Moskvi," sta odkrito povedala Tine in Saša.
Danca se poslavljata in prehajata med profesionalce.
Evropski prvak je postal danski par Emanuel Valeri in Tania Kehlet, ki že dve leti držita primat najboljšega para tako stare celine kot na svetu. "To je bilo najino zadnje tekmovanje v amaterski kategoriji in dosegla sva cilj, ki sva ga načrtovala. Zelo je bilo čustveno, saj sva v tej dvorani dosegla najin prvi naslov svetovnega prvaka in sva se nekako vrnila nazaj v tisti čas. Z nastopom sva zadovoljna, vedno bi lahko bilo še bolje, saj ni nikoli perfektno. Publika je bila odlična, vzdušje tudi in sedaj imava še en nastop pred domačo dansko publiko. Potem se posloviva in greva na krajše počitnice. Nato pa med profesionalce," sta povedala zmagovalca za spletno stran mednarodne plesne zveze WDSF.
David Odstrcil in Slovenka Tara Bohak sta Češki priplesala dvaindvajseto mesto.
Slovenci smo imeli še eno plesalko na parketu, in sicer Taro Bohak, ki je s soplesalcem Davidom Odstrcilom zasedla dvaindvajseto mesto. Tara že nekaj lete pleše za Češko.
Ivan Jarnec in Ana Ekart v Moskvi.
V nedeljo pa so parket dvorane Crocus Expo zasedli mladinci in tekmovalo je sedeminšestdeset plesnih parov. Uroš Lazič in Maruša Pintar sta zasedla rep tekmovanja in delila zadnja mesta še s tremi pari. Aktualna državna prvaka v latinu Ivan Jarnec in Ana Ekart sta plesala dve rundi in zasedla delitev šestinštiridesetega do oseminštiridesetega mesta. "Z najinim plesanjem sva zadovoljna, pričakovala pa sva boljši rezultat. Čaka naju še veliko dela, na kar sva tudi pripravljena. To je bilo najino prvo svetovno prvenstvo in pridobila sva si dosti izkušenj," sta sporočila Ivan in Ana. Zmagala sta Rusa Semen Khrzhanovski in Vitalina Bunina.
 

View Gallery 5 Photos