Pipi Miani s kilami premagal vitko Nino Osenar

Pipi in Anna sta s šarmom osvojila glasove publike.

Oddaja nacionalne televizije Spet doma, ki jo vodi Mario Galunič, je v svojem prvem plesnem delu postregla s presenečenjem. Ne glede na spretno vrtenje Nine Osenar pod taktirko izkušenega Klemna Prašnikarja sta namreč gladko izgubila pred Josipom Mianijem, po domače Pipijem, in Anno Mashchyts. Pipi je za naš portal v svojem humornem duhu razložil: “Glede na mojo postavo in kilažo zmaga ni bila pričakovana. Ne morem vam povedati, koliko tehtam, ker tega že nekaj časa ne počnem več. Ljudem je verjetno bila všeč najina sproščenost, gestikulacija in smešnost nastopa. Trenirala sva malo, samo kakšnih štirinajst dni, in ko sem videl Nino Osenar na parketu, sem bil prepričan, da bo ona prva zmagovalka. Sedaj naju čaka še nastop v standardnih plesih in Anna se še ni odločila, kateri ples bo izbrala. Tolažim se z dejstvom, da imava sedaj kakšen mesec časa za vajo.”

Vitka in gibčna Nina Osenar in Klemen Prašnikar sta nastopila s čačačajem.
Pipi pa si je prislužil nastop v Zvezdah plešejo tudi zaradi domačih zvez. Njegova žena Nataša Prodan Miani je glasbena menedžerka, ki se je pred časom z Galuničem dogovarjala za nastope glasbenikov v njegovi oddaji. Mariova oddaja je namreč postala nekakšen napovednik glasbenih koncertov in promocija pravkar spečenih zgoščenk. Mario je Natašo vprašal, ali ima kakšnega primernega moškega kandidata za nastop v rubriki Zvezde plešejo, in ona menda ni takoj pomislila na svojega moža, ampak šele čez čas, ko jo je na to spomnila neka njena prijateljica. Pipi je zdaj v primežu plesalke Anne Mashchyts, a samo na področju plesnih treningov. Zelo se namreč boji svoje žene in o kakšni plesno ljubezenski aferi (še) ni govora.
Anna in Pipi sta zaenkrat par samo na plesnem parketu.
Anna sicer pleše za Plesni klub Rolly, a v projektu za nacionalno televizijo mora biti napisana kot plesalka plesnega kluba Fredi. Fredi Novak je zavoljo tega, ker v tem projektu plešejo samo njegovi pari, z izjemo para Damir Halužan& Anna Mashchyts, deležen precejšnjega neodobravanja tako s strani Plesne zveze, ki je menda uradni nosilec projekta, kot s strani plesne stroke, “češ, gre mu samo za promocijo.”
Plesni trener Fredi Novak je trenutno trn v peti skoraj vsem, ki se ukvarjajo s plesno pedagogiko in ocenjevanjem.
Na RTV Slovenija so za odgovore na nekatera naša vprašanja, ki smo jih želeli pojasniti v enem od naših prejšnjih člankov, potrebovali dobrih štirinajst dni in delno pojasnjujejo, zakaj je bil izbran Plesni klub Fredi: “TV Slovenija ima pogodbo s Plesno zvezo Slovenije in s Plesnim klubom Fredi, naloge vseh so sporazumno porazdeljene. Plesna zveza Slovenije se je zaradi manjšega števila potrebnih udeležencev in spremenjenega koncepta tekmovanja dogovorila, da TV Slovenija izvedbeni del priprav plesnih parov na nastope oz. tekmovanje ureja neposredno s sodelujočimi ali s Plesnim klubom Fredi, PZS pa izboru dodatnih nastopov članov iz drugih plesnih klubov  ter strokovne podpore in nasvetov sodeluje pri izvedbi turnirja. V plesnem klubu Fredi je gospod Novak odgovorna oseba, s katero komunicira tako PZS kot TV Slovenija oz. redakcija oddaje Spet doma. Na strani Plesne zveze Slovenije je odgovorna oseba gospod Drago Šulek, ki vseskozi sodeluje pri projektu. Poudarjamo, da je bila TV Slovenija v vseh štirih dosedanjih tekmovalnih sezonah izjemno zadovoljna s sodelovanjem Plesne zveze Slovenije, zato smo se odločili, da ponovno združimo moči. Odločili smo se za sodelovanje s plesnim klubom, ki se lahko pohvali z izjemnimi tekmovalnimi uspehi, z največ tekmovalnimi pari med starejšimi mladinci in člani (to sta kategoriji, ki sta za sodelovanje v turnirju primerni), ki nam nudi odlične pogoje za trening, pripravo prispevkov in vso strokovno pomoč. Tudi v produkcijskem smislu je za TV Slovenija takšno sodelovanje najbolj optimalno.” O konkretnih financah pa nič, ker vse pogodbe še niso podpisane. Menda pa bodo vsi plesalci prejeli enoten honorar. To pa naj ne bi držalo, saj baje zvezdi turnirja Nadija Bičkova in Miha Vodičar še vedno vztrajata pri višjem honorarju od ostalih. V nedeljo se bo Miha Vodičar z Alenko Tetičkovič predstavil z dunajskim valčkom, Saša Krajnc in Špela Kralj pa s tangom. Po kuloarjih pa se tudi govori, da Miha in Alenka zelo zavzeto trenirata, menda celo več, kot bi bilo za tovrstni nastop potrebno. Ples je pač čutna zadeva in kar hitro se lahko ponovi že videna zgodba prejšnjih plesnih turnirjev, ko je nastalo kar nekaj ljubezenskih partnerstev. Najbolj je odmevalo med Tino Jarc in Petrom Polesom, pa Oriano Girotto, takrat še Cavazza, in Andrejem Novotnyjem, pa tudi Blažka Muller Pograjc menda ni bila ravno ravnodušna do svojega plesalca Matjaža Brinovca. Res pa je, da so se vsi po kratki avanturi vrnili nazaj k svojim ženam, možem, partnericam, partnerjem.
Najslavnejša zaljubljenca in zmagovalca minulih tekmovanj Tina Jarc Šifrar in Peter Poles. Oba sta se skoraj razšla s svojima dosedanjima partnerjema, a se po strastni avanturi tudi vrnila k njima.
View Gallery 5 Photos