Pika miga, kjer ples ni samo miganje z zadnjico, ampak mnogo, mnogo več

Plesalka in koreografinja Nina Mavec Krenker je ena od organizatork programa Pika miga …

V Velenju se bo ta konec tedna, v petek, 23., in soboto, 24. septembra, v okviru največje otroške prireditve v Sloveniji, že 22. Pikinega festivala, ki sicer poteka že od 18. septembra, tudi plesalo. Za to je med drugim "kriva" tudi ena od pobudnic Neja Kos, levji delež organizacije pa ima že nekaj časa Nina Mavec Krenker, plesalka in koreografija ter lastnica velenjskega Plesnega studia N ter vodja območne izpostave Velenje JSKD RS za kulturne dejavnost, ki je skupaj s Pikinim festivalom organizator državne revije otroških plesnih skupin Pika miga. Pika miga je del Pikinega festivala, ki bo eden od vodilnih projektov EPK programa v Velenju prihodnje leto.

… v katerem se predstavljajo otroci,stari med 7 in 15 let …
Prav zaradi Nine in njej podobnih predanih plesalk ter plesalcev, koreografinj in koreografov, ki so svoje življenje posvetili plesu, se v okviru festivala odvija program Pika miga. Na njem se predstavljajo otroci, stari od sedem do 15 let, ki so s svojimi mentorji in koreografi za to priložnost pripravili zabavne koreografije. Nina Mavec Krenker je ena od koreografinj, katere varovanke se vsako leto uvrstijo v program Pika Miga. Tokrat se bodo  predstavile s točko Ne-čisto, ki jo je Nina skoreografirala skupaj s Polono Boruto.
… s koreografijami, ki jih pripravijo skupaj z učitelji, mentorji in koreografi …
Letošnji program je izbrala in uredila državna selektorica za ples pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti Sinja Ožbolt. Izbrala je ustvarjalno zanimive in "odštekane" koreografije. Otroci vam bodo pokazali, da ples ni samo miganje z zadnjico, ampak še veliko več, da je univerzalen jezik, ki ga razumejo povsod po svetu, je govorica telesa, izražanje čustev, pripovedovanje zgodbe, ustvarjanje vzdušja… Ples odpira številna nova vprašanja in poraja nešteto zamisli. Je predmet neskončnega raziskovanja.
Več o dogajanju in programu lahko preberete na http://www.festival-velenje.si/pika-miga
… Nina pa se lahko pohvali, da se njene koreografije vsako leto uvrstijo v program, tokrat se bodo njene varovanke predstavile s plesno točko z naslovom Ne-čisto …
View Gallery 4 Photos