Parada plesa: Sanja Neškovič Peršin& Magdalena Reiter&Darko Brlek

Sanja Neškovič Peršin, Magdalena Reiter in Darko Brlek v oddaji Parada plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabimo v družbo nove umetniške vodje ljubljanskega baleta Sanje Neškovič Peršin, plesalke, koreografinje in pedagoginje Magdalene Reiter, ki bo napovedala festival Vibra, ter direktorja in umetniškega direktorja Ljubljana Festivala Darka Brleka.

Nova umetniška vodja baleta Sanja Neškvić Peršin.
Sanja Neškovič Peršin je s 1. junijem prevzela umetniško vodenje ljubljanskega baleta, in to po mnogih kreativnih ter aktivnih preplesanih letih tako na odru ljubljanske operno-baletne hiše kot na neodvisni sceni. "Želim si več odprtosti in pretočnosti, več kreativnih procesov, malo več strasti. V mojem mandatu imam ogromno želja in poskušala bom vsaj eno na leto realizirati," je le nekaj misli, ki nam jih je Sanja zaupala v oddaji.
Magdalena Reiter je plesna ustvarjalka, ki je s festivalom Vibra prvič zavibrirala lani poleti.
Magdalena Reiter je Poljakinja, ki že dobrih deset let živi pri nas, in v tem času je zaznamovala našo plesno sceno. Tudi z lanskim festivalom Vibra, za katerega meni, da je še kako potreben. "Glavna sprememba od lani bo ta, da imamo letos pripravljen program za vse stopnje – od otrok do profijev in ljubiteljev. Letošnje Vibre se lahko udeležite od 24. do 30. avgusta in festival je odličen štart v novo plesno sezono," je med drugim povedala Magda v oddaji.
Darko Brlek napoveduje Strast skozi gib, ki ga bomo doživeli v ljubljanskih Križankah, našo oddajo pa smo posneli v …
Poletje bo tudi v znamenju tradicionalnega Ljubljana Festivala. Njegov direktor ter umetniški direktor Darko Brlek bo napovedal štiri plesne in baletne predstave, ki so jih skupno poimenovali Strast do giba. "Flamenko predstava Marie Pages, Gala večer baletnih zvezd, muzikal Evita in baletna Nevarna razmerja so naslovi, ki vabijo v poletne Križanke."
… ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
Oddajo Parada plesa si lahko ogledate premierno danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias ter v ponovitvah v soboto,  21., in ponedeljek, 23. junija. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.

View Gallery 5 Photos