Miša Cigoj postal očka. Sin Konstantin bo nogometaš

Svetlana Uštigova je umirila temperamentnega plesalca. (Foto: Samo Trebižan)

Naš kontroverzni in temperamentni plesalec latinskoameriških in standardnih plesov in pedagog Miša Cigoj je v petek postal očka. Njegova mlada žena, enaindvajsetletna nekdanja plesalka Svetlana Uštigova je rodila sina Konstantina v ljubljanski porodnišnici. Podrobnosti Miša za naš portal ni želel izdati, je pa na socialno omrežje FB, sicer v angleščini, napisal: "Dragi prijatelji. Jutri (v soboto, op.a.) je najina prva obletnica in danes (v petek, op.a.) se nama je rodil deček Kostja. Vse je šlo dobro in z vami želiva deliti ta čudoviti trenutek najinega življenja. Miša in Svetka."  Miša je v enem od naših intervjujev zaupal, da si želi, da bi bil njegov sin nogometaš. Seveda če bo želel tudi Kostja tako. To je njegov drugi zakon, in Miša, ki gre v dvaintrideseto leto, izgleda, da se počasi umirja. Tako je dejal v enem od lanskih intervjujev: "Lani je bilo uspešno leto. Sem diplomiral in postal diplomirani ekonomist, poročil sem se, dobil bom otroka, poiskal sem in tudi našel svoje korenine v Srbiji, na plesnem področju sva z Niko Bagon uspešna prav, tako moj klub Maxim deluje na polno in v njem je precej plesnih talentov."

Vse, kar je zaupal Miša, je tole potrdilo o rojstvu Konstantina.
Sicer pa Miša na socialnem omeržju FB pridno deli informacije o vsakodnevnem poteku hujšanja, saj pravi, da je v zimskem času pridobil kilograme, ki jih zdaj izgublja s strogo dieto in vsakodnevnim treningom.
Na krožniku se znajde tudi ne preveč zdrava posebna salama.
Med drugim je tudi razložil, zakaj je že tri dni na isti kilaži. "To je super. Ker sicer te zalije voda in imaš lahko naslednji dan 2 kili več. Pa tudi špeh se ne samo topi, ampak se transformira v mišice. Kar pomeni, da lahko imaš isto kilažo, pa se definiraš. Po določeni kilaži ne gre več dol, razen če kuriš mišice. Pri meni je ta meja 74 kg cca. Potem kurim že mišično maso. Zdaj imam še ene 3 kg sala za stopit hehehe prase debelo… prehod na mejo 74-75kg pričakujem ta vikend." 
Tehtnica pokaže vse.
No, Miša je dosegel mejo in dobil še dojenčka za povrhu. Kako mu je to uspelo, pa bo v praksi vidno že kmalu, saj je prihodnjo soboto prav na dan žena, 8. marca, državno prvenstvo v latinskoameriških plesih v organizaciji Plesnega kluba Jasmin Kočevje, na katerem bosta s soplesalko Niko Bagon osvojila nov naslov državnih prvakov med profesionalci. V to smo prepričani, saj sta edini prijavljeni par.
Z Niko Bagon bosta postala državna prvaka v soboto v Kočevju.
Sicer pa je kot plesalec in kot pedagog vedno kritičen do situacije v plesnih krogih. V oddaji Parada plesa je razmišljal: "Mi vsi, ki delamo v plesu v Sloveniji, smo nekaj let za svetovnim plesnim dogajanjem. Namesto da bi bili korak pred njim, smo precej korakov zadaj. To ni seveda nič narobe, a potrebno je to priznati na glas. Saj bo ponovno prišel čas, ko bodo naši pari spet v finalih največjih prvenstev, a potrebno se bo malo zganiti. Dobro je tudi to, da sta se obe mednarodni plesni zvezi – WDC in WDSF – razšli, da so postavljene meje, kaj želi ena plesna in kaj druga zveza. Mislim, da smo tudi tik pred tem, da postane ples olimpijski šport. Jaz kot aktivni plesalec seveda tega ne bom dočakal, moji varovanci pa bodo."  V Sočiju se je res plesalo, ampak na odprtju in zaprtju olimpijskih iger. In tisti, ki tudi dobro poznajo razmere v olimpijskem športu, so prepričani, da ples žal nikoli ne postane del veličastne olimpijske družine. Predvsem zato, ker so ocenjevalni kriteriji še vedno preveč ohlapni in nedorečeni.

View Gallery 5 Photos