Miha Krušič zaradi Siddharte in talentov ob spanje

Miha Krušič se po odprtju Stožic spet vrača na travnati teren; tokrat s Siddharto

Po osmih letih se koreograf, plesalec in pedagog Miha Krušič vrača k Siddhartini glasbi v živo. V soboto bo ekipa poskušala narediti še en mega plesni dogodek na stadionu Stožice. Bo uspeh enak tistemu na bežigrajskem stadionu ali še večji? “Tega ne bi mogel napovedati. Vsekakor pa bo drugačno. Na koncertu ne bomo plesali na vse Siddhartine komade, ampak le na nekatere izbrane. Tudi oder je samo eden, in sicer bo našemu plesu namenjenih dva metra v širino in trideset metrov v dolžino. Lahko rečem, da plesa ne bo toliko kot pred osmimi leti, a bo na “power”, nekakšna stage act choreograpy,” pripoveduje Miha Krušič nekaj dni pred koncertom.

S Siddharto na letošnjih Viktorjih.
Seveda je Miha po svoji navadi izbral plesalce na avdiciji. “Naj se najprej zahvalim vsem, ki so prišli na avdicijo. Bilo jih je skoraj sto, izbral pa sem jih dvaintrideset, nastopilo pa nas bo štirideset. Sem se pa odločil, da bom letos poskrbel za to, da vsi nastopajo pod blagovno znamko oziroma imenom mojega kluba ,in sicer vsi so Pro Dance Studio, čeprav prihajajo iz različnih plesnih klubov in šol. Nekaj sem se tudi jaz naučil v teh letih, in sicer, da začnem delati zase.“
Razpet med več plesnih strani neba, to je v tem času Miha Krušič.
Vprašanje o honorarjih pa ni naletelo na plodna tla, in Miha pravi, da se bo vzdržal komentarja. Enako kot ni želel komentirati objave v eni od tabloidnih revij, da sta šla s svojo dolgoletno in strastno ljubeznijo Ajdo Smrekar narazen.
Ajda Smrekar, študentka drugega letnika AGRTV, je ljubezen Mihovega življenja; sta še skupaj ali ne, pa Miha ne komentira.
Sicer pa eden boljših slovenskih koreografov te dni živi na relaciji dvorana Stožice-stadion Stožice. Miha namreč tudi letos sodeluje pri odrski postavitvi izvajalcev v šovu Slovenija ima talent, ki se bo zadnjič odvrtel v nedeljo v živo iz stožiške dvorane. “Vedno si želim, da bi zmagali plesalci, a publika izbere tisto, kar jim je všeč.“
Krušičeva ekipa bo spet plesala na stadionu v Stožicah.
Poleg Siddharte, Slovenija ima talent pa v ogenj pošilja še street mladinsko formacijo ter šov dance malo skupino na letošnje državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, ki se bo prav tako odvijalo ta vikend, in sicer od petka, 17., do nedelje, 19. junija, v Šenčurju pri Kranju. “Žal ne bom mogel biti prisoten na državcu, a vem, da bo ekipa tudi brez mene super odplesala. In da vas še popravim za stavek, ki ste ga zadnjič napisali v reportaži z majskega državca. Nisem bil nič razočaran nad tretjim mestom, ampak sem jokal od veselja. Res pa je, da sem po tekmi takoj odhitel na druge vaje in nisem bil na voljo za izjavo.“
Hip hop formacija Apokalipsa štirih je zasedla tretje mesto na letošnjem državnem prvenstvu med člani. (Foto: Gregor Zupančič)
Miha v teh dneh, no bolje nočeh, spi samo tri ure, saj ekipa vadi tudi do pol tretje ure zjutraj. “Čez dan ni časa za skupne vaje, ker imajo vsi plesalci še svoje obveznosti, pa se potem treningi zavlečejo v noč oziroma že kar v jutro. Poskrbeti je treba tudi za costume, ki jih pripravljata moj poslovni partner Miha Vodopivec in njegovo dekle Lina Bizjak, ki pri nas skrbi tudi za PR.“  Kljub obilici dela pa za Miho letos ne bo počitnic. Na vprašanje, zakaj, samo odgovarja: "Počitnice, upam, da ne … ostalo boste izvedeli pravi čas …"

View Gallery 6 Photos