Kdo s Hannah na Eurosong? Roman Urek ali Anže Škrube?

Roman Urek in Anže Škrube, oba odlična koreografa. Kateremu bo uspelo?

Letošnja predstavnica Slovenije za 58. izbor za Pesem Evrovizije Hannah Mancini je v polni delovni vnemi. V švedskem Malmöju se bo poskušala čim bolje odrezati na prvem polfinalnem večeru in če ji uspe priti med najboljših deset, bo skladbo Straight into Love odpela še na velikem finalu v soboto, 18. maja.

Hannah Mancini v objektivu Klemna Razingerja.
Glede na izbor skladbe, ki ga je opravila ekipa Vala 202 in TV Slovenija v sestavi Andrej Karoli, Andrej Hofer, Aleksander Radič in pravnica Olga Škrube, sicer mama plesalca in koreografa Anžeta Škrubeta, je seveda nujno potrebna plesna spremljava. Avtorji skladbe, "ki jo najlaže uvrstimo v kategorijo t. i. elektronske plesne glasbe oz. EDM produkcije, z dodatkom dubstepa, ki je v zadnjih dveh letih prevzela mainstream glasbeno sceno na obeh straneh Atlantika," je zapisano v sporočilu za javnost, navijajo za ekipo koreografa Romana Ureka in njegovega Urban Roofa.
Roman Urek si želi na Eurosong.
Še posebej je nad Romanom navdušen producent, glasbenik, DJ, oblikovalec zvoka in predavatelj Gregor Zemljič. "Mi smo predlagali ekipi, ki organizira vse okoli Eurosonga, da bi bilo najbolje sodelovati z ekipo Urban Roofa, ker so preprosto v trendu in stilsko najbližje komadu. Poznajo to zvrst glasbe in poznajo to plesno zvrst," je za naš portal povedal Gregor. Poklicali smo tudi koreografa in plesalca Romana Ureka, ki pa dogovorov in trenutnega stanja okoli koreografije in plesnega nastopa na Eurosongu še ne more komentirati. Kaj več nismo uspeli izvedeti, dejstvo pa je, da bi Romanova ekipa s svojim poping stilom bila nadvse primerna. V plesnih krogih se je seveda že začelo pojavljati ime njegovega konkurenta Anžeta Škrubeta, ki v začetku marca prihaja v Slovenijo. Sicer na turnejo s Severino, na kateri bo nastopil z Maestrom. Glede na to, da je Anžetova mama involvirana v projekt Hannah, je seveda pričakovati, da se bodo odgovorni odločili za Škrubeta, ki je že star maček Eurosonga, saj je zanj koreografiral že nekajkrat. Anžeta smo prosili za komentar, a nanj še čakamo.
Maja Keuc pred dvema letoma v koreografiji Anžeta Škrubeta na Eurosongu.
Sicer pa, če Roman ne bo izbran, se bo tako ali tako intenzivno posvetil državnemu prvenstvu v hiphopu, ki se bo odvijalo ravno v času Eurosonga. "Če grem na Eurosong, me ne bo na državnem, imel pa bom kar nekaj tako mladinskih kot članskih ekip v hiphop formacijah za Društvo Bast in Pro Dance Nova Gorica. Tako da bo kar pestro," je zaključil Roman.

View Gallery 4 Photos