Je Goran Kusić nova vzhajajoča zvezda slovenskega plesa?

V prihodnosti naj bi ga pot odpeljala na newyorške odre. ( foto: Rok Tržan )

Atraktivni svetlolasi Celjan  se je s plesom začel ukvarjati šele pred sedmimi leti, ko ga je v svoje kremplje dobila energična Gordana Stefanovič Erjavec, šefica Plesnega Foruma Celje. V njem je takoj prepoznala talent in mu dodelila glavne vloge v svojih predstavah Kralj Urban, Pika Nogavička, Krava v cirkusu, Horoskop. Podpirala ga je tudi pri samostojni koreografski poti, ko se je prijavljal na domača tekmovanja, kot je recimo Opus – plesna miniatura. Najprej je osvajal četrta mesta, leta 2008 pa že prvo mesto v duetu z Zalo-Ano Štiglic. Leto pozneje pa si je pridobil še posebno pohvalo za duet z Nikom Rajškom.

Gogiju so dueti prinesli kar nekaj nagrad na slovenskih plesnih tekmovanjih.
Ples ga je popolnoma prevzel in se je zato vpisal v program umetniške gimnazije Ljubljani, smer sodobni ples. Sodobnemu plesu je dodal še moderno jazz tehniko in se pridružil Kazini, kjer je lani zablestel v koreografiji Mitje Popovskega Murder, s katero so Kazinci postali najboljši na svetu.
V Kazini je postal svetovni prvak s točko Mitje Popovskega Murder/Umor.
Ampak nekaj je Gogiju, kot ga kličejo njegovi prijatelji, še vedno manjkalo. Abeceda vsakega plesa, klasični balet. Zato je lani postal še dijak baletnega oddelka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Mnogo zvrsti za eno telo, ki v višino meri nekaj čez sto osemdeset centimetrov in je težko okoli šestdeset kilogramov.  Spretni peroksidni suhec pravi, da je človek testenin z izjemo tistih z morskimi sadeži, ki jih ne prenese. Enako kot ne mara oranžne barve. Obožuje njoke s sirovo omako, od plesalcev pa balerini Sylvie Guillem in Alessandro Ferri. Med plesalci bi izbral Chaza Buzana iz skupine Arizona Angels. “Ples je pojem, ki me je zaznamoval v taki meri, da ne morem obravnavati njegove pomembnosti v mojem življenju, ker ne vem, katero besedo uporabiti za življenje brez njega. Definitivno je ples zame način življenja, prej kot dejavnost, s katero se ukvarjam. V prihodnosti se vidim v New Yorku, kot plesalec in koreograf, definitivno se pa imam tudi namen ukvarjati z drugimi formami umetnosti, vendar vse ob svojem času.”
Fotograf Saša Hes ga je postavil kot plesalca iz skupine Adventures in Motion Pictures.
Gogi v prihajajočih dneh nima preveč časa. Teče od treninga do treninga, razpet med različne ljubljanske lokacije plesnih šol, ki jih obiskuje. A mu ni težko, saj pravi, da so mu "vse te različne sfere plesa  močno razvile odrski čut, kot tudi tehniko, ter njegovo individualnost." Triindvajsetega marca pa bo za Gogija še poseben dan – postal bo polnoleten. In mogoče dobi za darilo nove uggice, saj so aktualne bež že pošteno znucane in umazane. To je še ena Gogijeva posebnost, je namreč eden redkih moških, ki si upa nositi to trendi predvsem žensko obutev.
Eden redkih Slovencev, ki si upa natakniti popularne uggice.
View Gallery 5 Photos