Glasujte za Anjo Pritekelj in ji pomagajte, da postane svetovna prvakinja

Anji ples pomeni vse. (Foto: Marko Mesec)

Mladi upi je akcija Zavarovalnice Triglav, s katero pomagajo mladim in perspektivnim športnikom, bodočim znanstvenikom in umetnikom pri doseganju njihovih ciljev. Med osemnajst izbranih sta se uvrstila tudi dva plesalca, in sicer Anja Pritekelj ter Lan Dan Kerštanj.

Anja je z bratom Matejem osvojila štirinajst naslovov državnih prvakov.
Najmanj 7, ki jih bo izbrala strokovna komisija, bo prejelo finančna sredstva za razvoj svojega talenta, enemu od njih pa lahko s svojim glasom pomagate tudi vi. Anja Pritekelj, plesalka latinskoameriških in standardnih plesov, je na spletni strani Zavarovalnice Triglav predstavljena takole. "Moja plesna pot se je začela, še preden sem se rodila, ko sta starša plesala in preizkušala nove plesne korake,“ z nasmehom pove Anja. S plesom se je začela spoznavati že v vrtcu, in sicer v skupinskih otroških plesih. Nekaj let pozneje je z iskricami v očeh hodila občudovat plesne treninge, ki jih je vodil njen oče Miran – bil je eden boljših plesalcev bivše Jugoslavije. Pri 7-ih letih je dobila svojega prvega soplesalca, ki pa ni dosegal njenih pričakovanj, zato je pri 8-ih letih začela plesati s fantom iz Ukrajine. "Zelo sva se ujela in bila kasneje med pionirji 2. v državi v vseh disciplinah,“ se spominja Anja. Pozneje se je družina složno odločila, da bo Anja plesala skupaj z bratom in ta odločitev je bila po njihovem mnenju več kot pravilna. "Le nekaj mesecev kasneje sva postala državna prvaka v latinskoameriških plesih in od takrat naprej sva osvojila 14 naslovov državnih prvakov,“ še razloži.
Oče Miran je tudi eden od njenih trenerjev poleg …
Miran Pritekelj, plesni trener: "Za Anjo velja, da je tehnično in izrazno med najboljšimi plesalkami v Sloveniji. Njene prednosti so izjemna tehnika, izrazna in telesna lepota ter dobra fizična pripravljenost. S takšnim delom, kot ga je Anja pokazala v preteklosti, zagotovo lahko računa na osvojitev naslova svetovne prvakinje v 10 plesih v obdobju naslednjih petih let."
… Fredija Novaka in Daniele Škofic Novak.
Svoje plesno znanje skupaj z bratom Matejem uri pod budnim očesom trenerske ekipe plesnega centra Fredi. "Kot dolgoletna trenerja enega najuspešnejših slovenskih plesnih parov vseh časov, Andreja Škufce in Katarine Venturini, in večkratna nagrajenca Olimpijskega Komiteja Slovenije za trenersko delo ocenjujeva, da je Anja nedvomno ena najperspektivnejših mladih plesalk standardnih in latinsko ameriških plesov," razložita Fredi Novak in Daniela Škofic Novak.
Anji ples pomeni življenje. Sprva je bila to zabava, ki pa je se je preoblikovala v zabavo s trdim, resnim delom. "Ples mi pomeni vse. Ples sem jaz, saj skozi plesne gibe izražam čustva. Navdihuje me prav zaradi vseh občutkov, ki jih doživljam ob tem." Za Anjo lahko glasujete na spletni strani http://www.mladi-upi.si/
Prejemniki finančnih sredstev bodo znani 13. junija 2014 po 15. uri. Jutri pa vam predstavimo še Lana Dana Kerštanja.

View Gallery 5 Photos