Fredi Novak. Ideja prepovedovanja in taktiziranja prihaja od drugod.

Organizator državnega prvenstva v latinu Fredi Novak s hčerko Tjašo.

Organizator letošnjega državnega prvenstva v latinskoameriških plesih Fredi Novak nam je poslal pismo, kot odgovor na komentarje na članke na naši spletni strani. Fredijev odgovor objavljamo v celoti in nelektoriran. "Mi nikoli nismo nobenemu paru prepovedali, da gre na katero koli tekmo in se že v osnovi ne strinjamo z idejo prepovedovanja nastopanja na tekmah.To je razvidno tudi iz tega, da naši pari nastopajo na tekmah na katerih sami hočejo in včasih tudi tam, kjer jim odsvetujemo ( primer Vodičar- Bychkova v Taiwanu namesto na DP v kombinaciji, Prašnikar-Averkieva na UK, ki ga WDSF prepoveduje ipd.).Ideja prepovedovanja in taktiziranja prihaja od drugod in se je poslužuje tudi tim Diablo in vsi, ki v to verjamejo potem sodijo po sebi in mislijo, da mi enako razmišljamo.
Kar se tiče komentarjev na DP pa menim, da ima vsak pravico do svojega mnenja in kot pravi slovenski pregovor : "Vsake oči imajo svojega malarja."

Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva.

1.Razsvetljava na DP je bila ena boljših na naših turnirjih.Kdor se spozna na luč je videl, da je bilo plesišče osvetljeno z desetimi reflektorji po 5 kW odrske luči. Odrska luč osvetljuje plesišče s svetlobo, ki je podobna sončni svetlobi, ki vsebuje vse mavrične barve, zato obleke pod tako lučjo  ohranijo svoje pristne barve in zažarijo.Pri večini razsvetljav, ki jih uporabljajo nekvalificirani ali pol-kvalificirani osvetljevalci, imajo halogenske luči, ki ne producirajo enake svetlobe. Tam, kjer pa ni dodatnih luči, so pa v dvoranah samo neonske luči in te oddajajo zelo enobarvno svetlobo ( je pa seveda cela dvorana, vključno z gledalci osvetljena enakomerno, kar bi bilo verjetno všeč tudi Barbrinemu kamermanu!). Navadni gledalci si ne morejo predstavljati, kako težko je tako veliko plesišče osvetliti profesionalno ter koliko taka osvetlitev stane, zato je bolje, da tega ne komentirajo.
Članski finalisti na parketu športne dvorane v Kopru.

2. Glede glasbe: okusi so lahko različni, vendar so smernice strokovnega sveta PZS, da mora biti glasba na vseh tekmovanjih čim bolj avtentična.  Za vse tiste, ki se jim je zdela glasba "old fashioned" bi rekel, da naj se zavedajo, da se veliki glasbeni mojstri kot sta Tito Puente, Jack  Hansen in drugi strinjajo, da glasba ne more biti "old fashioned", lahko je le dobra ali slaba.Tudi ta ocena (dobra ali slaba ) je subjektivna, ampak je razlika, če to oceni nekdo, ki se res na glasbo spozna ali pa nekdo, ki je komaj dobro "shodil", pa se ima že za strokovnjaka. Za oceno kakovosti glasbe in pravilnega izbora je zadolžen glavni sodnik, ki je po tekmovanju podal oceno, da je bila glasba, za razliko od večine turnirjev pri nas, skrbno izbrana in iz strokovnih krogov ni bilo nobene kritike, temveč samo pohvale.
3. Na zadnjem sestanku pred državnim prvenstvom Izvršnega odbora sekcije ST / LA je bilo eksplicitno dogovorjeno, da morajo prvi trije pari na državnem prvenstvu prejeti medalje, za katere poskrbi PZS, če pa klub želi, pa lahko podeli tudi pokale. Po pravilih PZS klub ni dolžen zagotoviti nobenih pokalov.Mi smo se odločili, da je prav, da državni prvak v vsaki kategoriji prejme pokal. Zakaj samo enega? Zato ker sta partnerja v paru tim in ta tim dobi pokal, tako kot dobi na SP v nogometu ( kjer se za razliko od nas, vrtijo miljarde evrov) zmagovalni tim en pokal, oziroma trofejo.
Matej in Anja Pritekelj.

4.Za par Pritekelj-Pritekelj lahko rečem samo toliko: ker so mu prepovedali trenirati v PK Urška, ker ni hotel pristopiti k timu Diablo, smo mu na prošnjo očeta dovolili trenirati v naši dvorani, nista pa člana našega kluba, niti tima Fredidance. V naši dvorani so dobrodošli vsi pari, ki si želijo miru in svobode, da lahko trenirajo brez kakršnihkoli pritiskov, da se morajo včlaniti v ta ali oni "tim".
5.Kar se tiče bojkotov, je bil ravno naš klub deležen bojkotov v preteklosti, ker so bili naši turnirji bojda " politični". Vsakdo ima dostop do podatkov in lahko ugotovi, da smo imeli vedno vrhunske sodnike in smo jih vabili z vsega sveta, od Japonske,ZDA ….Dovolj bi bilo, če pogledate kolikokrat sta na naših tekmah nastopila Zoran Plohl in Kristjan Burazer s plesalkama, pa bo bolj jasno kdo ima navado bojkotirati tekme. Vsi pari iz Fredidance tima lahko potrdijo, da je osnovno pravilo pri nas, da se domače tekme in domače organizatorje maksimalno podpira! Nikogar pa nikamor ne silimo, če noče!
Kristijan Burazer in Martina Plohl.

6.Da je datum DP padel na isti dan, ko ima tim Diablo svojo prireditev v Italiji, ni stvar organizatorja DP. Dva prijavljena profesionalna para sta se odločila, da jima je bolj pomembno biti tam, kot na državnem prvenstvu Slovenije. Vodičar in Bychkova  sta bila za neudeležbo na DP kaznovana z odvzemom možnosti, da se udeležita svetovnega prvenstva v kombinaciji v Shanghaju, kljub temu, da vsi vemo, da sta najboljši slovenski par v kombinaciji med člani in da sta bila na SP že prijavljena.
Organizacija DP je vedno bila (in upam, da bo tudi v bodoče) v domeni PZS, klubi so samo tehnični izvajalci, ki nimajo vpliva niti na izbor sodnikov, niti na potek tekmovanja."

View Gallery 5 Photos