Evropsko v latinu za starejše mladince. Bergant & Mesec odlična trinajsta!

Jure Bergant in Ana Mesec na letošnjem državnem prvenstvu v latinu. (Foto: Ksenija Ostrelič)

Plesni boj v španskem mestu Cambrils se je nadaljeval z evropskim prvenstvom v latinskoameriških plesih za starejše mladince. Če sta lani na tem mestu državna prvaka Jure Bergant in Ana Mesec končala tekmo na šestintridesetem mestu, pa sta lahko letos ljubljanska plesalca zelo zadovoljna. Priplesala sta si namreč trinajsto mesto med oseminpetdesetimi pari. "Ne moreva reči, da sva razočarana, saj sva odplesala dobro in tudi rezultat ni slab. Je pa res, da sva si res želela plesati v tem polfinalu, in dejstvo, da sva ga zgrešila za samo en križec, je vedno nehvaležno … hehe …, ampak kot pravijo: kjer je želja, tam je pot! Nove izkušnje, nova motivacija," sta za naš portal takoj po tekmi sporočila Jure in Ana.

Druga z državnega prvenstva Volodimir Nielienson in Naja Dolenc sta zasedla devetnajsto mesto in uvrstitve za naš portal nista komentirala. Kar precejšen del prvenstva pa je imela organizacijska ekipa tekmovanja tehnične težave in je odpovedal "live streaming", pa tudi rezultati so bili na spletni strani mednarodne plesne zveze WDSF objavljeni s precejšnjo zamudo.

Organizator je imel precejšnje tehnične težave. (Foto: WDSF)
Je pa to evropsko prvenstvo sodila tudi naša sodnica, in sicer Šana Vodnik, ki je s sodniško ekipo odločila, da gre zmaga v Rusijo k Vladislavu Kolesnikovu in Anni Isakovich, ki sta sicer varovanca Zorana Plohla in Tatjane Lahvinovič Galčun.
Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun z zmagovalnim parom Kolesnikov & Isakovich. (Foto: FB)
Tatjana je za naš portal podala naslednjo izjavo: "Veliko dobrih, mladih in lepih plesnih parov je plesalo na evropskem prvenstvu. Midva z Zoranom sva presrečna, ker imava evropskega prvaka (Vladislav Kolesnikov in Anna Isakovich iz Rusije in polfinalista Tin Sanjkovič in Milana Cherkanova, ki zastopata Hrvaško. Oba para sta bila izjemno pripravljena in pokazala trenutno svoj najboljši ples. Slovenska para sta odplesala zelo solidno, predvsem mi je žal za Najo in Vova (Volodimir Nielienson; op.a.), ker mislim, da sta si zaslužila polfinale."

Starejše mladince čaka konec meseca evropsko prvenstvo v standardnih plesih, in sicer v Kišnijevu v Moldaviji, kamor potujeta Jure Bergant in Ana Mesec ter Ivan Jarnec in Ana Ekart.