Evropsko v latinu. Razočaranje za Vodičarja in Bičkovo ter Priteklja.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta bila zelo elegantna v kreaciji Nadijine mame Larise. (Foto: WDSF)

Aarhus na Danskem je bil enako kot lani prizorišče letošnjega evropskega prvenstva v latinskoameriških plesih. Razplet za naše pare ni bil najugodnejši. Državna prvaka v tej plesni zvrsti in svetovna prvaka v kombinaciji Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta za pet mest poslabšala lansko uvrstitev ter zasedla petnajsto mesto. Lani sta bila deseta in v polfinalu, letos pa višje ni šlo. Njuno izjavo si lahko preberete v Ritmu izjav.

Naš drugi par z državnega prvenstva brat in sestra Matej in Anja Pritekelj ni bil dolgo na parketu športne dvorane Arena. Po sedemnajstih urah vožnje z avtomobilom sta v soboto odplesala samo eno rundo in zasedla 55. mesto. Številka 55 je bila tudi njuna štartna številka. "Sva zelo uživala, ampak očitno še ni najin čas," sta bila kratka brat in sestra, ki sta takoj po odplesani rundi ponovno sedla v avto in se s starši odpeljala nazaj domov. Lani je naš drugi par Kristijan Burazer in Martina Plohl zasedel delitev trinajstega in štirinajstega mesta. Martina in Kristijan, kot je znano, ne plešeta več skupaj.

Evropska prvaka Armen Tsaturyan in Svetlana Gudyno. (Foto: WDSF)
Zmaga je šla v Rusijo k paru Armen Tsaturyan in Svetlana Gudyno, ki sta bila lani tretja. Drugo mesto sta zadržala Gabriele Goffredo in Anna Matus iz Moldavije.
Bojan Lazareski in Tjaša Novak v lastni kreaciji roza obleke in izdelavi španskega oblikovalca Martineza. (Foto: WDSF)
Slovenka Tjaša Novak, ki z Bojanom Lazareskim pleše za Srbijo, je bila štiriintrideseta in tudi slabša od lanske uvrstitve. "Midva sva super zadovoljna s plesanjem, z uvrstitvjo nisva najbolj. Predvsem zaradi lanskega 26. mesta sva upala na 24 …, dobila sva pozitivne komentarje na plesanje in na napredek. Naši so se dobro odrezali, plesanja pa ne bi komentirala …," je za naš portal povedala Tjaša. Njeno izjavo je dopolnila njena mama, plesna trenerka in sodnica Daniela Škofic Novak, ki je prvenstvo spremljala prek interneta. "Oba z Bojanom sta odlično pripravljena, obe rundi sta odplesala najboljše, kar znata. 34. mesto ni slabo, čeprav sta zaradi lanskega 26. mesta upala, da se jima posreči četrtfinale. Bo treba še delati. Itak."
Imeli pa smo v sodniškem panelu tudi letos svojo predstavnico; lani je sodil Niko Basarič, letos pa Katarina Venturini. Njene odločitve si lahko ogledate na linku https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/European_Championship-Aarhus-19371/Adult-Latin-45092/Ranking
Naše plesalce že prihodnji velikonočni vikend čaka evropsko prvenstvo v standardu za člane in evropsko prvenstvo v latinu za starejše mladince. Dogajanje pa bo v Španiji v mestu Cambrils.