Evropsko prvenstvo v Španiji. Razočaranje, žalost ali pričakovano stanje?

Marcel Vodenik in Naja Dolenc sta obtičala bolj proti koncu lestvice najboljših parov v Evropi.

Sezona tekmovanj v latinskoameriških in standardnih plesih je v polnem teku. Tako je prejšnji vikend v Španijo odpotovala slovenska plesna delegacija dveh plesnih parov na evropsko prvenstvo v standardnih plesih. Aktualna državna prvaka med starejšimi mladinci Marcel Vodenik in Naja Dolenc sta morala parket zapustiti že po drugi rundi in sta si na koncu delila trideseto do dvaintrideseto mesto. Drugi par Žiga Tantegel in Nuša Črnko pa sta si vozovnico za Španijo priplesala zato, ker sta druga na slovenski rang lestvici. Žal sta uspela odplesati samo eno kolo in tekmovanje končala na dvainštiridesetem mestu med petinpetdesetimi plesnimi pari.

Žiga Tantegel in Nuša Črnko sta odplesala samo en krog.
Seveda sem prosila za komentar prvenstva in doseženega rezultata gospodično Najo Dolenc, ki pa po svoji stari navadi z nami ne komunicira, kadar rezultati niso ravno bleščeči. Škoda, da se v takih trenutkih slovenski plesalci ne spomnijo naše Petre Majdič, ki je tudi takrat, ko ni odtekla najbolje, to tudi ubesedila in šibala dalje. Ampak to so pač veliki športniki. Zanimiva je tudi objava na spletni strani plesne zveze, kjer so Najinemu soplesalcu Marcelu Vodeniku pri objavi rezultata dopisali kar njegovo staro soplesalko Giovano Gabrielo Klarič, ki jo je Marcel zapustil čez noč.
Objava na spletni strani Plesne zveze Slovenije. S kom pleše Marcel Vodenik? Z Najo ali Gabrielo?
Takrat je bila v Mariboru precejšnja afera v stilu, da je Najin oče Robert Dolenc Marcela dobesedno kupil, da trenira z Najo. Marcel res živi v hiši Dolenčevih pod Pohorjem, tam hodi v šolo in domov se vrača le čez vikend, pa še to takrat, kadar ni tekmovanj.
Oče plesalke Naje Dolenc Robert je glavni financer para Dolenc&Vodenik.
Sicer pa je letošnja uvrstitev med starejšimi mladinci boljša od lanske, ko sta v Moldaviji brat in sestra Pritekelj dosegla uvrstitev med petintridesetim in sedemintridesetim mestom, Miha Gračner in Urška Tivadar pa štiridesetim do triinštiridesetim mestom. Letošnja evropska prvaka sta postala Litovca Dominkas Granskas in Kotrina Petrosiute. V plesnih krogih se že pojavljajo komentarji, da oče Robert vseeno nima dovolj denarja, da bi lahko kupil dobre uvrstitve pri Teamu Diablo.

View Gallery 4 Photos