Ekskluzivno. Reportaža z državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih

Gostitelji državnega prvenstva v akciji. Formacija Novega mesta je bila druga.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah si oglejte reportažo z letošnjega državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih. Naša ekipa si je ogledala nedeljski popoldanski del prvega tekmovalnega vikenda, nekaj pa smo posneli tudi v soboto, ko je bila Športna dvorana Leona Štuklja v Novem mestu nabita do zadnjega kotička.

Artifex so bili zadovoljni z osvojitvijo naslova najboljših hiphoperjev v mali in veliki formaciji.
Sodelovalo je devetintrideset plesnih klubov, plesalo pa nekaj več kot 2000 plesalcev, ki so se na novomeškem parketu  pomerili v hip-hopu, electric boogiju, break dancu, disku, orientu, jazzu in modernu v vseh starostnih kategorijah. Tekmovanje je odlično organiziral Robi Grmek in njegovo Športno kulturno društvo Plesni studio Novo mesto, ki mu je po štirih kandidaturah končno uspelo pripeljati državno prvenstvo na Dolenjsko.
Organizator Robi Grmek je odlično opravil svoje poslanstvo in organiziral prvenstvo, tako kot se šika. Poskrbel je tudi za našo ekipo, da je lahko nemoteno opravljala svoje delo, kar ni prav pogosto pri organizatorjih. Zato Robi, hvala za profesionalnost.
Velika zasluga za odlično vzdušje pa gre zagotovo tudi DJ Deyu, ki je glasbo vrtel v živo, kar se je zgodilo prvič na državnih prvenstvih v modernih tekmovalnih plesih. Sodniki niso imeli lahkega dela, da so določili prave zmagovalce.
Sodniška ekipa, v ospredju Niko Basarič, ki si je na trenutke zaradi glasnosti pokril ušesa.
Dobili smo 72 državnih prvakov, najbolj uspešni pa so bili plesalci in plesalke Plesnega društva BPS Radovljica, ki so kar devetnajstkrat stali na najvišji stopnički.
Nika Bolčič je s svojimi nastopi dopolnila polno košaro državnih naslovov, ki jih je osvojil BPS Radovljica.
Vabljeni k ogledu reportaže na TV3 Medias v torek, 28. maja, ob 21.50 in v ponovitvi v soboto, 1. junija, ob 10.30. V oddaji sodelujejo Žiga Mlakar, Aleš Trdin, Marko Stamenkovič, Robi Grmek, Nika Mlakar, Erik Bukovnik, Željko Božič, Roman Urek, Nika Bolčič, Gašper Kunšek, Matevž Česen, Petra Peček, Mitja Popovski, Dejan Gregl in še nekateri udeleženci državnega prvenstva.
Mala kazinska formacija si je priplesala naslov najboljše v državi v modernu.
View Gallery 6 Photos