Ekskluzivno na TV3 Medias. Okno v svet madridskega plesa

Aida Gomez pleše flamenko na samosvoj način.

Vabljeni k ogledu Parade plesa, edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah, v kateri vas ekskluzivno peljemo na festival La Ventana de la Danza v Madrid.

Lucio Baglivo se je odločil za hlače in visoke petke.
Izbrana sodobna plesna smetana je v štirih dneh ponudila najboljše, kar premorejo ustvarjalci desetih narodnosti, ki živijo v Madridu. Bienalna madridska plesna platforma je del vsakoletnega plesnega festivala, oba vodi umetniška direktorica Ana Cabo, ki ima za izvedbo obeh projektov na voljo 800.000 evrov.
Triperesna deteljica madridskega plesnega festivala Ana Cabo, Rocio in Laura.
Na različnih madridskih prizoriščih – od teatra Canal prek teatra Mira, Pradilla, Abadia, gledališča Carlosa 3 v letoviškem mestu El Escorial in prelepega eksterierja v vinski kleti v Cinconu –  se nas je zbralo okoli osemdesetih kuratorjev, programskih direktorjev, novinarjev, ki smo budno spremljali osemnajst izbranih predstav.
Carmen Werner velja za pionirko madridske sodobne plesne scene.
V oddaji si boste lahko ogledali večino nastopajočih – od velikih plesnih zvezd, kot je Carmen Werner, ki velja za pionirko sodobnega plesa v Madridu, pa Tina Fernandeza, čigar predstava Dnevnik žrtvovanja je odprla festival. Občudovali smo  flamenko v tradicionalni in sodobni različici Aide Gomez in Manuela Linana.
Manuel Linan predstavlja flamenko na sodoben način.
Bili smo del projekta skupine Babirusa Danza Ali nam lahko poklonite gib, iz katerega je nastala odlična plesna video inštalacija. Rocio Molina si je za svoj nastop izbrala vinsko klet v Cinconu. Flamenko improvizacija za novo predstavo je bila navdušujoča.
V vinski kleti je plesala Rocio Molina in tam tudi dala izjavo za našo oddajo.
Reportažo iz Madrida je omogočilo Špansko veleposlaništvo v Ljubljani ter turistični zvezi Španije in mesta Madrid. Še enkrat iskrena hvala. Oddajo si lahko ogledate premierno danes zvečer ob 21.40 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 7.12., ob 10.15 ter v nedeljo, 8.12., ob 12.30.
View Gallery 9 Photos