Ekskluzivno na TV3 Medias. Darko Brlek. Festivalsko poletje je pred vrati

Prva plesna predstava na 61. Ljubljana festivalu bo Romeo in Julija.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabimo, da si ogledate pogovor z Darkom Brlekom, direktorjem in umetniškim vodjem festivala Ljubljana, ki za letošnjo 61. edicijo Ljubljana festivala pripravlja kar šest plesnih predstav.

Pogovor z Darkom Brlekom smo posneli v ambientu slaščičarne Lolita.
Začela bo baletna predstava Romeo in Julija mariborskega baleta v koreografiji Valentine Turcu, nadaljeval bo beloruski folklorni ansambel Haroški. Maria Pages bo zaplesala flamenko. Ploskali bomo Bejart baletu iz Lozane, mjuziklu Briljantina in mojstrom iz St.Peterburga, koreografu Borisu Eifmanu, ki bo na ogled postavil remake dela Bratje Karamazovi.
Bejart Balet ponovno prihaja v Ljubljano.
Napovedali vam bomo dogajanje na okrogli, 30.obletnici dunajskega plesnega festivala ImPulsTanz, ki je v letošnji izdaji še posebej slovesno.
Glavna na Dunaju. Ismael Ivo in Karl Regensburger obljubljata mesec dni spektakla.
Obiskali smo enako star Teden sodobnega plesa v Zagrebu, ki ga vodi Mirna Žagar, na njem pa je nastopilo kar nekaj slovenskih ustvarjalcev.
Plesalka Kaja Lin Jagodič Avguštin pleše v izraelski skupini Fresco, ki jo vodi Yoram Karmi.
Oddajo Parada plesa si lahko ogledate v torek, 25.6., ob 21.40 na TV3 Medias. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Parada plesa v družbi koreografa Paola Ribiera iz Portugalske in vodje Tedna sodobnega plesa Mirne Žagar.
View Gallery 6 Photos