Ekskluzivno. Miša Cigoj bo postal očka

Miša Cigoj v novo sezono odhaja v pričakovanju otroka z ženo Svetlano.

Še vedno slovenski profesionalni plesalec Miša Cigoj je ekskluzivno za naš portal in oddajo povedal, da bo čez pet mesecev postal očka. Otroka pričakuje z dvajsetletno nekdanjo plesalko Svetlano Ustigovo, s katero se je letos avgusta tudi poročil.

Svetlana in Miša sta se poročila letos avgusta.
To je Mišev drugi zakon, in zdi se, kot da se njegov vedno nemirni duh vseeno malo umirja. "Letos je bilo uspešno leto. Sem diplomiral in postal diplomirani ekonomist, poročil sem se, dobil bom otroka, poiskal sem in tudi našel svoje korenine v Srbiji, na plesnem področju sva z Niko Bagon uspešna prav, tako moj klub Maxim deluje na polno in v njem je precej plesnih talentov," je na snemanju oddaje Parada plesa povedal Miša.
Miša s soplesalko Niko Bagon ostaja slovenski profesionalni plesalec.
Želja, da bi plesal za Srbijo, se mu ni uresničila, saj je naletel na precejšnje birokratske zapreke, a se mu zdaj to niti ne zdi več pomembno. "Slovenija je meni veliko dala in jaz tudi njej z vsemi osvojenimi naslovi svetovnih prvakov mislim, da sem se ji oddolžil. Ko sem začel iskati svoje korenine, se mi je zdelo, da bi bilo mogoče prav, da plešem za Srbijo, ker me je pač rodila srbska mati, a se nekako ni izšlo, in pustimo času čas." Miša seveda ne skriva dejstva, da sta ga takoj po rojstvu posvojila Dora in Marijan Cigoj, ki ju ima za svoja starša.
Na snemanju oddaje Parada plesa v galeriji Equrna se je Miša razgovoril.
V oddaji, ki bo na sporedu v torek, 8. oktobra, pa je spregovoril tudi o vroči temi, o pomanjkanju plesnih parov na slovenskem parketu, o stanju slovenske in mednarodne plesne zveze in bil po svoji stari navadi precej odkrit. "Mi vsi, ki delamo v plesu v Sloveniji, smo nekaj let za svetovnim plesnim dogajanjem. Namesto da bi bili korak pred njim, smo precej korakov zadaj. To ni seveda nič narobe, a potrebno je to priznati na glas. Saj bo ponovno prišel čas, ko bodo naši pari spet v finalih največjih prvenstev, a potrebno se bo malo zganiti. Dobro je tudi to, da sta se obe mednarodni plesni zvezi – WDC in WDSF – razšli, da so postavljene meje, kaj želi ena plesna in kaj druga zveza. Mislim, da smo tudi tik pred tem, da postane ples olimpijski šport. Jaz kot aktivni plesalec seveda tega ne bom dočakal, moji varovanci pa bodo."
Z načinom poučevanja, ki ga prakticira Miša, se marsikdo ne strinja.
Nedavno sta pri njem poskušali najti nova soplesalca Anja Pritekelj in Naja Dolenc, saj sta obe ostali brez partnerjev, a njune zahteve so zelo visoke. "Težko je danes najti primernega soplesalca, Slovenca skoraj nemogoče, iz tujine pa je že problem,kdo bo kje bival in treniral," je zaključil Miša. Še veliko več pa v oddaji Parada plesa.

View Gallery 5 Photos