Edward Clug bo očka, balerine in baletniki veseli, ker bo pred Pio mir!

Please select a featured image for your post

Na petkovi ljubljanski premieri baleta Bajadera na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma se je razširila novica, da vodja mariborskega baleta Edward Clug in njegova žena, balerina Pia Clug (pred poroko se je pisala Mlekuš), pričakujeta naraščaj. Nosečnosti baletna zakonca še ne obešata na veliki zvon, saj sta se v letu, ko sta tudi uradno postala mož in žena, zelo trudila, da bi prišlo do zanositve.

Spomnimo. Edi in Pia sta svojo ljubezen uradno potrdila 31. decembra 2008 točno opoldne na mariborskem matičnem uradu, ko se je Pia odločila, da dokončno prekine famozni ljubezenski trikotnik; vzporedno s Clugom je namreč hodila tudi z mariborskim baletnim solistom Antonom Bogovim, ki je imel zavoljo tega trikotnika kar nekaj pretepaških izbruhov, predvsem v gledališkem lokalu Trač. Če je spil kakšno pivo preveč, pa je Bogov svojega baletnega šefa Cluga preganjal celo po hodnikih mariborskega teatra.

Danes so menda vse zamere že pozabljene, Bogov je našel mir v objemu balerine Ines Petek, zakonca Clug pa upata, da bo z nosečnostjo vse v redu.
Še najbolj pa so veseli mariborski baletni plesalci. Pravijo, da bo v baletni dvorani mir glede na to, da Pia že dobro leto dni ni odplesala niti enega baletnega koraka, zato pa se je vedla kot gospa Clug in svojemu možu Ediju diktirala, kdo, kaj in kje naj pleše kakšno vlogo. Vloga matere jo bo, vsaj za leto dni, nedvomno odvrnila od baletnega droga.