Danes bo v Paradi plesa hiphopala Maruša Jakopič, obiskali smo baletno tekmovanje in kamp Arsana!

Jan Trninič, Mimi M. Mirčeta, Giancarlo Tarabella in Maruša Jakopič.

Danes zvečer vas vabim k ogledu še vedno edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah, v kateri gostim plesalko hiphopa Marušo Jakopič. Maruša je članica Plesnega kluba Moj klub z Bleda in se lahko pohvali z mnogimi naslovi najboljše plesalke v različnih kategorijah. Zagnano obiskuje tudi treninge ljubljanske Scene, njena vzornica pa je Vesna Urek. Iskreno priznava, da je ples njeno življenje. Čeprav ni človek predmetov, je na intervju prinesla nekaj osebnega in posebnega.

Maruša Jakopič

V Zagrebu smo obiskali baletno tekmovanje Mia Čorak Slavenska in vsa prva mesta so odšla v Slovenijo – Jan Trninič, Yuya Omaki in Asami Nikishima so naši zmagovalci. Organizator tekmovanja pa dekan slovenske Akademije za ples Svebor Sečak.

Slovenska baletna zasedba v Zagrebu

Že nekaj let zapored se na Ptuju odvija festival Arsana in del tega je tudi plesni kamp, ki se je letos odvijal v Mariboru. Pedagogi Mimi Marčac Mirčeta, Ana Vodišek in Giancarlo Tarabella so tisti trije mušketirji, ki so slovenske plesalce učili novih korakov.

Arsana postaja tradicionalno delovno plesno srečanje plesalcev. (Foto: Slavko Rajh)

Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 21.15 na TV3. Ponovitvi pa v sredo, 6. 12., ob 10.30 in v soboto, 8. 12., ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Lea Slapar)
 

View Gallery 5 Photos