Celjski the Pharaohs. Smo švicarski nožek z obeskom smajlija!

Pisalo se je leto 2012, natančneje decembra, ko so se Blaž Bednjički, Kristjan Terglav, Tadej Oprešnik, Marko Sivka, Miha Metelko, Sara Krajnc, Armenda Haliti in Vanesa Krenker pod taktirko Mihe Pozniča združili v plesno skupino the Pharaohs. Različni plesni stili, s katerimi so se ukvarjali, so bili povod za enotno združbo.

"Naša skupina je nastala z željo po udeleževanju tekmovanj in postati konkurenčni ostalim dobrim plesnim skupinam, tako domačim kot tujim. Vsi smo člani plesnega kluba Plesni Val iz Celja in redno tekmujemo v vseh disciplinah od sola preko dua do formacij. Pred tem smo tekmovali pri različnih drugih plesnih šolah, nekateri smo bili samouki, nekateri pa so že nekaj časa bili člani Plesnega Vala," je za naš portal razložil vodja, trener in koreograf skupine Miha Poznič, ki se pohvali s titulo svetovnega prvaka v street disciplinah.
Glavni pri “faraonih” je Miha Poznič.
"Skupino sestavljajo plesalci, ki plešejo različne plesne stile (electric, break, hip hop, jazz in akrobacije). Ravno zaradi te raznolikosti skupaj tvorijo neko posebno plesno kombinacijo, ki jo lahko izkoriščamo v skupnih točkah. Ime plesne skupine "the Pharaohs" (Faraoni) ima svoj pomen. Namreč starodavni faraoni so bili vladarji v starem Egiptu in so veljali za pol bogove oziroma za vsemogočne. Gradili in ustvarili so neverjetne stvari, ki so se ohranile vse do danes in so občudovanja vredne tudi ob vseh novih tehnologijah. To željo imamo tudi mi, ustvarjati velike plesne stvari in da bi si nas ljudje po tem zapomnili."

Tako je nastal tudi simpatični video, ki so ga posneli lani v Piranu. "Poleti smo preveč pogrešali ples in naše medsebojno druženje, zato smo se odločili, da se odpravimo v prelepi Piran in posnamemo naš prvi plesni video. V njem se vsak član plesne skupine predstavi s svojim stilom / slogom plesanja, pri tem pa izpostavijo tisto, kar je najpomembnejše – zabavo. Vse skupaj je bilo posneto v treh dneh, z eno kamero in enim balonom, ki ni smel pokati hehehe. Video ima v ozadju zgodbo, ki prikazuje, koliko nam ples pomeni in kako gledamo nanj. Namenjen pa je vsem, ki čutijo enako kot mi. Pri snemanju in montaži nam je pomagal Damjan Lorenčak, ki je svoje delo opravil z odliko." Faraoni nekako ne morejo opisati z eno besedo svojega plesnega stila in v šali pravijo, da so kar švicarski nožek z obeskom smajlija. Njihova želja pa je, da Celje postane plesna velesila, udejanili pa jo bodo s potrpežljivostjo in veliko treninga. Ker je skupina še bolj na začetku, se še ne morejo pohvaliti z nazivi državnih prvakov, zelo blizu pa je bil lani Marko Sivka, ki je dosegel 3. mesto med hip hop solo člani. Za letos pa napovedujejo veliko atraktive in dobre konkurenčnosti ostalim ekipam.
Tudi njih je prevzel šov Slovenija ima talent.
Udeležili so se tudi televizijskega šova Slovenija ima talent, saj jih je tja gnala radovednost. "Lani januarja smo se odpravili na avdicijo v Maribor, to je bilo kmalu po tem, ko je bila skupina ustanovljena. Predvsem smo takrat hoteli videti, če nam bo uspelo priti v naslednji krog in nam tudi je. Tudi v Drami smo dobili 3x DA, vendar je bilo vseeno premalo za v naslednji krog. Končni izkupiček so bile dobre izkušnje, nova poznanstva in veliko smeha in treme." Včasih se počutijo odrezani od ljubljanske plesne sredine, a ko se pojavi priložnost, z njo redno sodelujejo in izkoristijo vse, kar jim ta ponuja. Njihovi vzorniki so Anthony Lee, Shaun Evaristo, Pat Cruz, TheFaculty, Lando Wilkins, Marquese ‘Nonstop’ Scott, Poppin’ John, U-Kay.
Tako bo ciljev letošnjega leta še nekaj. Pa tudi moto ostaja enak. "Naš stalni moto je skromnost in spoštovanje. Cilj letošnjega leta pa je osvojiti stopničke na državnem, posneti še kakšen plesni video, iti na kakšno plesno izobraževanje in glavni cilj – čim več plesati in se pri tem zabavati."
Ni čudno, saj pravijo, da je plesati preprosto človeška supermoč. Tako celjski kot egipčanski faraoni to najbolje vedo.

View Gallery 5 Photos