Če še niste, potem poskusite; swingati je super!

Potopite se v sladki swing za vse generacije.

Neprofitna organizacija Društvo za kulturo swinga že četrto leto zapored organizira festival, na katerem se pleše, uči in zabava. Med 18. in 21. marcem se boste lahko na dveh ljubljanskih lokacijah, in sicer v Ljudskem domu v Šentvidu in Festivalni dvorani, družili s samimi pozitivnimi ritmi. Od plesnih delavnic balboe in lindyhopa, plesnih večerov, nastopov plesnih skupin, plesnega tekmovanja in nastopa mednarodne glasbene zasedbe The Folkets Hus Fem ter slovenskega jazz seksteta Six to go. Kulturni swingovci so prepričani, da je to eden redkih dogodkov, ko lahko v Ljubljani uživate ob dobrotah, ki jih je ustvarilo jazz obdobje, ob dobri glasbi in poskočnih plesih. In ni vrag, da udeleženci, ki letos prihajajo kar iz petnajstih držav, ne bi vedeli, da je plesati swing res enkratna zadeva.

Swingajte v ritmu lindyhopa in balboe …
Nina iz Društva za kulturo swinga pa še posebej sporoča: ”Že od nekdaj so ljudje radi naporen dan zaključil s plesom in dobro glasbo, zato tudi Ljubljana SweetSwing Festival prireja nepozabne plesno-glasbene večere, ki bodo polni dobre glasbe, plesa, nastopov ter tekmovanj. V petek, 19.3.2010 bodo v Ljudskem domu Šentvid plesalci zaswingali ob zvokih tradicionalnega jazza v izvedbi mednarodne glasbene zasedbe The Folkets Hus Fem in ob glasbenih izborih DJ-ev. Večer bodo popestrili nastopi slovenskih swing plesnih skupin The Swing Brats, Besne gliste in drugi. Pričetek večera ob 21.30 uri, vstop 5 evrov. V soboto, 20.3.2010 bo v Festivalni dvorani Gala swing večer, kjer bodo dvorano preplavili zvoki jazz standardov, evergreenov ter starejših swing skladb v izvedbi slovenskega jazz seksteta Six to go. Za popestritev večera bo poskrbelo amatersko tekmovanje Jack’n’Jill. Pričetek večera ob 20.30 uri, vstop 15 evrov. Vsak večer bo nekaj posebnega, zato vabljeni, da se pridružite in poizkusite, kako se je to počelo nekoč. Obljubljamo vam čudovit plesni konec tedna, poln dobre glasbe in nostalgije starih časov. Festival bo primeren za vse plesalce željne nadgradnje plesnega znanja in vse, ki si želite prvič spoznati norosti swinga.”
… in se zazibajte v tista lepa 20., 30. leta prejšnjega stoletja …
Oblecite se swingu primerno, ženske v super široko krilo s pikčastim vzorcem v kombinaciji z lepo bluzo, moški s širokimi hlačami z naramnicami in kakšnim pokrivalom na glavi. Seveda pa oprava ni nujno potrebna, samo lažje se bosta zazibali v tista lepa 20., 30. leta prejšnjega stoletja.
Za več infota pa obiščite uradno spletno stran www.lssf.si