Branko Padjan priznava: Poskusil sem plesati ob drogu!

Ples ob drogu je popularen tudi zaradi Aracely Angulo, ki bo poučevala tudi na plesnem vikendu.

Branko Padjan in njegova maloštevilna ekipa, desna roka je predvsem njegova žena Monika Srpak Padjan, v prihajajočem vikendu organizirajo kar tri velike plesne dogodke. Totalna plesna evforija vlada v njegovi pisarni v bivši kasarni na mariborskem Melju, spi kakšne štiri ure na dan, podočnjaki pa se bodo vrnili na staro mesto šele čez kakšnih deset dni, ko bo tridnevna plesna fešta za njim. Med 12. in 14. marcem se bo Branko iz Maribora začasno preselil nazaj v svoj rojstni kraj v Rogaško Slatino, kjer bo bdel nad petim salsa kongresom, Feel The Dance festivalom in državnim prvenstvom v latinskoameriških plesih za letošnje leto. Trije med seboj stilno zelo različni dogodki, na katerih pa pričakuje precejšnje število tako aktivnih kot pasivnih udeležencev. Branko je človek, ki je poln energije, zato gre nekaterim tudi zelo zelo na živce, no, nekateri so mnenja, da včasih sploh ni “gladek” in da vtika nos tam, kjer mu ni mesto. To predvsem namigujejo ljudje okrog Plesne zveza Slovenije, saj Branko brez dlake na jeziku njenega predsednika Draga Šuleka in ostale mojstre v različnih odborih neprestano opozarja na napake.

Branko Padjan je rad v ženski družbi. Levo je Yoa, učiteljica salse, desno pa njegova žena Monika.
Nekaj sivih las mu dela tudi njegov plesni par Damir Halužan in Anna Mashchyts, ki sta na začasnem delu pri Zvezdah plešejo v oddaji Spet doma. Damir in Anna namreč morata v tej oddaji plesati pod blagovno znamko Plesni klub Fredi, ker ima Fredi Novak takšno pogodbo z RTV Slovenija. Branko Padjan kot “lastnik” para Halužan& Mashchyts pa seveda negoduje, saj se njegov Plesni klub Rolly praktično ne bo pojavil nikjer v omenjeni oddaji. Pravzaprav se je že sprijaznil z dejstvom, da bo to vseeno reklama za ples, če ne že direktno za njegov klub, Halužan pa bo kljub temu spoštoval dogovor, ki ga ima z Rollyjem. Vsebine dogovora pa nam ni uspelo izvedeti.
Damir Halužan dela sive lase svojemu klubskemu šefu Branku Padjanu. Menda bosta oba upoštevala medsebojni dogovor, ki sta ga podpisala ob Halužanovem prihodu v PK Rolly.
Je pa Branko tudi empirist, in ko je v svojih plesnih prostorih namontiral šest plesnih drogov za plesanje ob tem plesnem elementu, je to enostavno želel preizkusiti tudi sam. “Počakal sem, da so tečajnice odšle, preveril pisarne in ko sem ugotovil, da je teren čist, sem se enostavno zavihtel na drog. No, pa vam povem, da ni bilo čisto nič enostavno in še dobro, da me res ni nihče videl. Uf, presneto naporna reč je tale vadba in odnesel sem jo samo z rahlimi podplutbami. Zelo sem ponosen, da bomo organizirali tako za popolne začetnike kot stare plesne mačke več kot 90 delavnic pod taktirko 45 učiteljev iz vseh koncev sveta, pa tudi 3 zabave in 2 ”after” partyja. Na salsa kongres bo verjetno prišlo okoli 900 obiskovalcev in med dvajsetimi učitelji bodo vrhunska športnica, večkratna svetovna prvakinja Katarina Venturini, Tina Mayer, ki smo jo čez lužo videli v popularnih ameriških oddajah „So you think you can dance“ in „Dancing with the stars“, pa tudi Esteban Isnardi, ki je sodeloval z ikono salse Ibrahimom Ferrerom. Na Fell The Dance festival bodo med drugimi učili tudi Željko Božič, Sebastjan Vodlan in Katarina Cafnik, plesali pa bomo cheerdance, zumbo, Lupit pole dance, pa tudi hiphop, modern, družabne in orientalske plese, pa argentinski tango, flamenko, step in jazz ‘n’ theatre. V nedeljo bo v okviru Festivala Feel the Dance potekalo tudi tekmovanje v vseh navedenih zvrsteh, med drugim pa bo prvič v Sloveniji potekalo tekmovanje v Lupit pole dance (ples ob drogu). Zelo sem ponosen tudi na dejstvo, da organiziramo letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih in sedaj je prijavljenih že 85 parov.” Zagotovo bo še en par plus, in sicer tisti, ki je na zadnjem državnem prvenstvu v standardnih plesih plesal pod oznako Plesne zveze Slovenije in s tem povzročil škandal pred mesecem dni v Laškem. Miha Turk in njegova soplesalka Amadeja Horvat sta skupaj s svojimi starši menda uredila problem z izpisnicami iz svojih bivših klubov in zdaj že uradno pripadata Plesnemu klubu Urška Maribor.
Miha Turk in Amadeja Hren bosta na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih nastopila za nov klub, PK Urška Maribor.
Branko pa bo na državnem prvenstvu organiziral še glasovanje publike, ki bo s kupljenimi vstopnicami lahko glasovala za par, ki je po njenem mnenju najbolje odplesal prvenstvo. Torej bo zmagovalec tisti, ki bo pripeljal največ svojih navijačev. Upajmo, da se ne bo zapletlo pri štetju vstopnic in posledično pri zmagovalcu publike, da se vsaj enkrat izognemo škandalom, ki so v zadnjem času že kar redni spremljevalci državnih prvenstev.

View Gallery 4 Photos