Življenje je vrednota

​Zgodba je spletena skozi deset slik in govori o ženski, ki obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala. Sebi ne more pomagati. Išče svoj smisel, pot in izhod iz bolečine. Zaveda se minljivosti, bori se s svojo bolečino … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja, oklepa se življenja … zlije se s trenutkom. Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila. “Diham in živim ples, se stapljam z glasbo, z gibi govorim zgodbo, ustvarjam trenutke, ki jih čutim kot tisti del sebe, ki lebdi. Moja zgodba postane zgodba mnogih in moji občutki se dotikajo duš drugih. Iščemo odgovore in rešitev za tiste, ki ne zmorejo sami,” razmišlja koreografinja Katja Vidmar. Življenje je vrednota – 10. septembra prvič kot film! S tem nadaljujemo zbiranje sredstev za Ustanovo Mali vitez – fundacijo za pomoč mladim, ki so preživeli raka.
Pandemija COVID se je razširila globalno in nas umetnike in nastopajoče po celem svetu močno prizadela, Kako preživeti, kako nadaljevati s tem, kar tako ljubimo? Oblikovala se je nova skupina ljudi, v spomin na preteklost in opomin prihodnosti. Z namenom, da zapustimo nekaj prihodnjim rodovom in večni spomin nesemo s seboj. Življenje je vrednota – The movie omogoča gledalcem, da vidijo našo zgodbo in zgodbo mnogih po celem svetu.
Premiera tega plesnega filma za širšo javnost bo v petek 10. septembra 2021 ob 20. uri v prostorih plesnega studia Katja Dance Company na Letališki 27 v Ljubljani. Predstavo so posneli v veliki dvorani Grand Hotela Union Ljubljana. Že leta 2017 so tu posneli nekaj kadrov, ki so v projekciji, zato so se leta 2021 ponovno vrnili in predstavo v celoti posneli v tej prekrasni dvorani. Število mest je omejeno – rezervacije so obvezne po telefonu (041 649 599) ali mailu katjadanceco@gmail.com. Katja Dance Company: Katja Vidmar, Peter Capuder, Mira Marič, Špela Dolinar, Živa Stanovnik Capuder, Tim Lončar, Katarina Gregorič, Kristina Sicherl, Zala Lazar, Sara Brčvak, Ana Belac, Petra Ramovš, Ana Mužič, Kristi Kruusmaa; avtorica, koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe: Katja Vidmar; luči: Matej Šarf, kamera: Albert Podrekar & Boštjan Banfi, fotografija, projekcija, obdelava filma in produkcija: Albert Podrekar (foto: Boštjan Banfi)