Sebastijan Vodlan. Vabljeni na splet in ogled 7. Master Dance Festivala − Lukec Open

Preživite sobotni dan v družbi plesalcev na Master Dance Festivalu Lukec Open.

Plesni klub Lukec tradicionalno vsako leto v začetku februarja pripravlja eno največjih plesnih prireditev v Sloveniji Master Dance Festival Lukec Open. Tudi letos smo se odločili, da te tradicije kljub trenutnim razmeram ne prekinemo in pripravimo posebno izvedbo našega festivala, ki bo potekal v soboto, 6. februarja 2021.

Lani je na festivalu nastopilo okoli 2000 plesalcev.

Plesalci se bodo v živo preko Zooma javljali iz svojih domov oziroma plesnih dvoran (kjer je pač to dovoljeno), vse skupaj pa bo v živo predvajano preko našega YouTube kanala. Vabimo vas, da se nam pridružite v soboto od 10.30 ure dalje na YouTube kanalu PK Lukec ali na spletni strani dogodka http://festival.lukec.net in v živo spremljate dogajanje na letošnji posebni izvedbi festivala.


Na letošnjem festivalu bo v 139 plesnih točkah nastopilo 220 plesalcev. Nastopilo bo 31 plesnih klubov in šol pretežno iz Slovenije, nekaj pa tudi iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije.

Radi bi ohranili visoko raven naše prireditve, zato bomo tudi letos zagotovili nagrade (priznanja, medalje, pokali) za vse udeležence festivala, ki jih bomo po izvedbi poslali vsem sodelujočim. Prav tako bomo tudi v tej posebni izvedbi finančno nagradili najboljše plesne točke festivala. V sklopu festivala si bomo lahko ogledali tri gala tekmovanja, in sicer:
12.45: mini gala nastop 12 najboljših točk med otroci in pionirji,
15.00: duo/trio gala nastop 6 najboljših duo /trio točk med mladinci in člani,
19.00: solo gala nastop 12 najboljših solo točk med mladinci in člani.

Član žirije bo tudi Željko Božič.

Letošnje nastope bodo ocenjevali priznani strokovnjaki iz različnih plesnih smeri. Iz Slovenije prihajajo Željko Božič, Miha Poznič in Tjaša Dobravec. Predstavnika iz tujine pa sta Ivana Rončević iz Hrvaške ter Miloš Isailović iz Srbije.

Torej vabljeni na splet in ogled 7. Master Dance Festivala Lukec Open v soboto od 10.30 ure dalje. (vas vabi na sobotni ogled festivala Lukec Open vodja tekmovanja in organizator Sebastijan Vodlan)

Sebastijan Vodlan se tudi letos ne bo odrekel festivalu. Podprite organizatorja in plesalce z ogledom!