Ustnice − ogledalo emocij. ‘Duck face’ je ‘out’, naravno je lepo in privlačno!

Brigita Bračko, model

Zagrebški muzej Mimara je 12. aprila odprl vrata gostujoči fotografski razstavi Ustnice, ogledalo emocij. Brezčasni lepoti umetniških del v muzeju so se tokrat pridružile ženske iz vsakdanjega življenja in v seriji fotografij podarile najlepši nasmeh. Prvi tovrstni regijski foto projekt je nastal s pomočjo novih inovativnih dermalnih polnil za oblikovanje ustnic.

Nina Suvorov Gregorič, dr. med., in Josip Lovrić, dr. med.
"Nasploh je trend v svetu, da imajo posegi, ki jih delamo v estetski medicini in kirurgiji, naraven videz. Najnovejše usmeritve so vse bolj pod vplivom znanega pregovora ‘manj je več’. Uporabnice, ki prihajajo k nam, želijo delovati sveže, negovane in predvsem naravne. To pravilo v zadnjem času velja tudi pri oblikovanju ustnic, saj si ženske želijo bolj polnih, a nevpadljivih ustnic, ki so preprosto lepe," je uvodoma dejala Nina Suvorov Gregorič, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije iz poliklinike Estetika MedArt v Ljubljani. "Za tovrsten učinek sta Belotero Lips Shape & Contour idealen par. Dopolnjujeta se kot črtalo in šminka, saj z enim dodamo volumen, z drugim pa orišemo in poudarimo robove ustnic na povsem naraven način. S kombinacijo obeh izdelkov, njuno različno gostoto, oblikujemo ustnice, ki so brezhibno lepe," je dodal Josip Lovrić, dr. med., specialist splošne kirurgije iz Poliklinike Bagatin v Zagrebu.
Iva in Sandra Bogović, modela
Skozi stoletja so bile ustnice znak čutnosti in lepote, in ženske so si z različnimi pripravki poskušale na obrazu narisati najlepši nasmeh. Ustnice so pogosto prvo, kar boste opazili na osebi, in hkrati so del obraza, ki je največji izziv za estetsko medicino. Kot je zapisal Oskar Wilde: "Oblika ustnic piše zgodovino."

Brita Bobetić, model

"Njihovo oblikovanje je bistveno bolj zapleten postopek od katerekoli druge korekcije na obrazu. Težava je v tem, da lahko ustnice zelo hitro preveč napolnimo in s tem dosežemo neželen videz, ki mu pravimo račje ustnice (oziroma ‘duck face’). Tega učinka si ne želimo niti zdravniki niti pacienti. Ravno zaradi dvojčka Shape & Contour iz Merz Aestheticsa se temu lahko izognemo, saj imata pripravka omejen volumen in različno gostoto polnil, kar zdravnikom omogoča večje prilagajanje. Ustnice lahko zdaj oblikujemo tako, da se popolnoma ujemajo z izrazom na obrazu posameznika. Prav tako je zelo pomembno poudariti, da sta oba izdelka varna, možnost alergijskih reakcij pa se zmanjša na najmanjšo možno raven. Pacienti se po tretmaju lahko vrnejo v vsakdanje življenje, postopek traja kratek čas in je za posameznika nezapleten," je poudarila Nina Suvorov Gregorič, dr. med.

Mare Milin, modna fotografinja

Kakšne so videti polnejše ustnice, ki so hkrati zelo decentne, a magnetno privlačne, je v svoj objektiv ujela priznana hrvaška modna fotografinja Mare Milin. Fotografije so bile prvič razstavljene v Muzeju Mimara. Ženske so med prvimi v naši regiji preizkusile nova dermalna filerja podjetja Merz Aesthetics, ki ga zastopa podjetje Medis, in se zadovoljno postavile pred objektiv. "Z veseljem sem sodelovala pri tem projektu. Še posebej sem se razveselila dejstva, da bodo sodelovale ženske različnih starosti, značajev in poklicev. Vedno si želim, da se pri mojem delu začutijo čustva. In ravno zato je bilo na fotografiranju polno iskric pozitivne energije. Ustnice so osrednji del vsakega obraza in so pri modni fotografiji pogosto središče cele zgodbe, zato me veseli, da smo bistvo prezrcalili v ogledalo emocij," je komentirala Mare Milin.

Brigita Bračko, model
Svojega zadovoljstva niso skrivale niti Brita, Brigita, Iva in Sandra, ki so odkrito spregovorile o tem, zakaj so se odločile za ta korak in kako se počutijo zdaj. "Vedno občudujem ženske, ki so negovane, zadovoljne v svojem telesu, a nimajo težav s tem, da bi se prepustile zmernim estetskim posegom, da bi dodatno polepšale svoj naravni videz. Po zaslugi izdelkov Belotero Lips Shape & Contour imam zdaj bolj polne ustnice, ki izražajo mojo življenjsko filozofijo – ravnovesje pred vsem drugim," je povedala 34-letna Brigita Bračko, komunikologinja in učiteljica joge, model v kampanji.
Brita Bobetić, model

"Če imam kaj rada pri ženskah in moških, so to lepe in polne ustnice, zame ni ničesar bolj privlačnega. Ravno zaradi tega sem se odločila svojim ustnicam zagotoviti polnost in še lepši, a naraven videz. Moram priznati, da sem se tudi sama zaljubila v svoje ustnice in si jih ves čas ogledujem,"
je dejala Brita Bobetić, 25-letnica, vodja prodaje in influencerka, model v kampanji.
Sandra Bogović, model
"Moja zgornja ustnica je naravno tanjša in nisem bila preveč zadovoljna z njenim videzom. Z zaupanjem sam se prepustila v roke strokovnjakov in po zaslugi novega dvojčka Shape & Contour imam zdaj ustnice, kot sem si jih vedno želela. Imajo večji volumen, niso pretirano velike, a so videti bolj polne," je izjavila 25-letna Iva Bogović, kozmetičarka, model v kampanji.
Iva Bogović, model

"Zdi se mi, povsem normalno, da popravimo nekaj, s čimer nismo zadovoljni. Všeč mi je, da so tudi drugi opazili pozitivno spremembo, najbolj zadovoljna pa sem, ko se nasmejim in lahko dajem še več pozitivne energije," je povedala Sandra Bogović, 47-letna medicinska sestra, model v kampanji in mama Ive Bogović.

View Gallery 9 Photos