Sanjsko zagorela polt končno tudi pri nas

Zgodovina zagorelosti
Pred več kot 400 leti je Kopernik objavil, da je sonce središče vesolja. Skozi zgodovino je imelo človeštvo do sonca poseben odnos. Primitivne družbe na vseh kontinentih so sonce častile kot boga, ki nudi toploto in omogoči rast poljščin. V naslednjih stoletjih so se kulture spreminjale, razvila se je razredna družba in sonce je postalo simbol drugačne vrste, saj je jasno pokazalo, kdo si. Barva kože je opredeljevala ljudi – ločevala je delavski razred od vladajočega in gospodarje od sužnjev. Bleda koža je pripadala brezdelnemu zgornjemu razredu, medtem ko je temnejša koža kazala na delovno življenje zunaj. Bolj ko je bila koža bleda, višjemu razredu je pripadal človek, zato so moški in ženske počeli veliko stvari (med katerimi so bile nekatere tudi nezdrave), da bi ostali bledi.
Ženske v stari Grčiji in starem Rimu so uporabljale svinčeno barvo in kredo, s katero so si belile obraz. Na žalost je ta lepotna kura včasih povzročila smrt zaradi zastrupitve s svincem.
Sončenje je prišlo v modo naključno. Leta 1923 so francosko modno kreatorko Coco Chanel videli, da je zapustila jahto nekega plemiča močno zagorela po križarjenju od Pariza do Cannesa. Čeprav je kasneje trdila, da je ostala na soncu predolgo, je njena polt kmalu postala modni trend.
Na vseh plažah v Evropi so se ženske sončile, nosile dekorativne klobuke in rute, ki jih niso ščitili pred soncem, temveč so bili modni dodatki. Kopalke, ki so včasih pokrivale ženske noge, so sedaj noge odkrivale in plavanje je postalo sprejemljiv šport tudi za ženske. Sončenje je postalo … simbol bogastva in brezdelja. Zagorelost pozimi je pomenila, da ima človek dovolj denarja in dovolj visok status, da si lahko privošči počitnice v eksotični, topli klimi.

Od tridesetih let dalje je sončenje postalo vedno bolj popularno. V petdesetih letih smo videli prve bikini kopalke in zagorelost po celem telesu je postala vedno bolj priljubljena. Na voljo so bili tudi samoporjavitveni izdelki, kot so kreme in barve za porjavelost, ki so ljudem omogočale, da »zakrpajo« bele dele polti ali celo posnemajo zagorelost.
Do sedemdesetih let so že cele generacije nastavljale svoja telesa soncu, pri tem pa sploh niso zavedale dejstva, da se bodo sončne opekline, ki so jih pridobili v mladosti, razvile v kožnega raka 10 ali 20 let kasneje.
Varna zagorelost s sistemom za samoporjavitev Fantasy Tan
Fantasy Tan je pionir samoporjavitvenih sistemov, saj njegova zgodovina sega daleč v leto 1992 in še danes slovi kot najlepša in najbolj naravna zagorela barva na tržišču. Barva se nanaša s pršilom oziroma pištolo, pritrjeno na zračni kompresor. Fantasy Tan ima na izbiro več različnih odtenkov s simpatičnimi imeni kot so Sunspray Bronze, Celebrity Glow, Chocolate Tan, Twinke Tan … od najsvetlejše, ki je primeren za tiste z najbolj svetlo poltjo in izgleda kot, da vas je pravkar poljubilo prvo pomladno sonce, pa vse do močno zagorele polti, ki kar kliče po rdeči preprogi. V nasprotju s samoporjavitvenim sredstvom, ki se ga vtira, s sredstvom, ki ga pršimo, dosežemo brezhibno polt, saj med sistemom in kožo ni fizičnega stika. 
Če to primerjamo z avtomobilsko industrijo, nikoli ne boste videli avtomobila, ki bi ga barvali s čopičem. Brezhibno barvanje se doseže le z razpršitvijo barve. V tem je tudi smisel Fantasy Tan brezhibne samoporjavitve. Dejansko je nemogoče doseči brezhibnost, če sredstvo za porjavitev vtiramo s fizičnim kontaktom. Enako je pri avtomobilih, če bi uporabljali barvanje s čopičem, bi zelo težko skrili poteze čopiča.
Fantasy Tan je na voljo v salonu Alexhairbodyline, podjetje Harmonija lepote d.o.o. je postalo tudi ekskluzivni distributer za Slovenijo.
ALEX HAIR BODY LINE
PASAŽA MAXI
Trg Republike 1, 1000 Ljubljana
t. frizer: 01 251 39 51
t. kozmetika: 059 925 579
m. salon: 031 306 991
E-mail: info@alexhairbodyline.si
www.alexhairbodyline.si