Branko Padjan kot nori malar svoje plesne šole Rolly

Bodoči zvezdi Damir Halužan in Anna Mashchyts sta člana PK Rolly in sta na odprtju tudi zaplesala.

Branko Padjan, gonilna sila in šef plesnega kluba Rolly je na začetku poletja po socialni mreži Facebook seznanil vse beroče, da bo letošnji dopust preživel na malti in v švici, oboje pisano z malo začetnico. S tem je napovedal popolno adaptacijo plesnih prostorov, v katerih se kiti v treh dvoranah po 100 kvadratnih metrov in eni, ki meri 70 kvadratov, dopust pa preložil enkrat na prihodnje leto.

Ena od treh stokvadratnih Rollyjevih dvoran, ki so jo napolnili številni obiskovalci.
Sam pravi, da je bila pot do lastnih prostorov na Melju, v katerih so od leta 1998 in so jih že adaptirali takoj ob vselitvi, dolga in pestra. "Pred letom 1988 smo uporabljali kletno dvorano Uniona, ki smo ji zaradi dotrajanosti in brez toalet rekli Lukna (danes Göecova dvorana). Nato smo se selili v Klub mladih, ki je pred davnimi leti domoval v stavbi današnje univerze na Slomškovem trgu. Potem smo šli na Razlagovo in v poletnih mesecih vadili kar v mestnem parku, ko je bil Dom ustvarjalnosti mladih zaprt. Prve "lastne" prostore smo najeli v društvu Ekonomistov v Cafovi 7. Od tam smo se selili v jedilnico podjetja Nigrad v Strmi ulici, ki smo jo vsak dan ob 15. uri pospravili in nato po vadbi spremenili spet v jedilnico, ampak vonja po hrani se nam ni nikoli uspelo rešiti. Ko se je preselil Nigrad, smo se preselili tudi mi v lepo, vendar dotrajano dvorano Srednje kmetijske šole Maribor na Vrbanskem platoju. Končno je prišlo leto 1998 v bivši kasarni Melje, kjer smo po mnogih letih negotovosti in ob popolnoma dotrajanih prostorih postopoma uredili lastniške odnose prostorov in kjer postopoma v skladu z možnostmi urejamo dvorane. Pri tem smo bili deležni tudi pomoči JSKD."
Zapela je Nuša Basle, na desni pa ponosni lastnik Plesne šole Rolly Branko Padjan.
Seveda bo Rolly svoje nove prostore napolnil tudi z novimi vsebinami. Letos bosta poleg vsega aktualnega in že tradicionalnega še flamenko in tecknotonik. Ekipa, ki izvaja plesne programe, šteje petnajst pedagogov, občasno pa se jim pridružijo tudi gostujoči učitelji. Recimo ena od takšnih akcij je Ritmi srca, kjer gostuje Sarajevo Drum Orchestra, pa plesalca Vedran Marčeta in Lejna Karič Lubarda.
Vedran Marčeta in Lejna Karič Lubarda sta redna pedagoga na Rollyju in šesta na svetu v salsi.
"Naša pedagoška kakovost je na zelo visokem nivoju, saj je le-ta nepogrešljiva za kakovostno delo. Skozi celo šolsko leto pa skrbimo za dodatno usposabljanje. Od ostalih plesnih šol se razlikujemo predvsem po tem, da plesu poskušamo dodati čim večjo dodano vrednost."
Na odprtju so zaplesale tudi učiteljice orientalskega plesa Ana, Eva, Nina in Maja, ki delujejo pod imenom BanatAlShark.
Branko je znan tudi po tem, da vsako leto organizira veliki salsa kongres v Rogaški Slatini, tam ima namreč svoje korenine. Je pa tudi človek, ki je med prvimi v Maribor in Slovenijo pripeljal ter spromoviral ples ob drogu.
Trak so prerezali Janez Novak, dolgoletni član in podpornik Rollyija ob pomoči Brankovega sina Leona in žene Monike.
V plesnem Mariboru si želi predvsem "veliko več razumevanja lokalne politike do vseh zvrsti in oblik plesa. Ker je to dolg proces, ki je v interesu vseh plešočih, je napočil čas za kakšno skupno akcijo, pri kateri bi opozorili nase tudi politike." V času predvolilne kampanje za bodočo županjo oziroma župana je bil deležen že prvega razočaranja. "Na otvoritev sem povabil vse znane kandidate za župana Maribora, rezultat pa je bil takšen; gospod Gregor Jager se je opravičil, gospa Monika Piberl pa se je udeležila večerne otvoritve in tudi zaplesala. Vsi ostali – brez glasu.”
Monika Piberl je bila edina od mariborskih županskih kandidatov, ki je prišla na odprtje in tudi zaplesala. (Foto: Janko Zorin)
View Gallery 7 Photos