Nik Kidrič & Ema Sivac. Predstavi Avant-garde bova dodala raznolikost

Ema Sivac in Nik Kidrič
Ema Sivac in Nik Kidrič

Z Lejo (Messec) sva oba že dolgoletna prijatelja in nekdanja soplesalca. Misliva, da dodava predstavi raznolikost, kar želi Leja tudi prikazati - širok in barven spekter plesalcev ter plesnih stilov, kultur, ki so se oblikovale v Sloveniji. Vesela sva, da sva del nečesa večjega, drugačnega in novega za slovensko plesno sceno. Taki dogodki lahko ustvarijo novo gibanje, kulturo in priložnosti za plesalce in druge umetnike. Avant-garde je predstava, ki ne definira plesalcev z oznako pripadnosti, ampak predanosti plesu in gibu.

Na vaji
Na vaji

Predstavila bova vogue/ballroom plesno sceno in del kulture, ki je v svetu razvita in ustaljena, nam Slovencem pa neznana. Oba sva se našla v občutku te kulture in to želiva približati tudi drugim plesalcem in neplesalcem  z željo, da najina interpretacija v njih vzbudi nekaj novega, neznanega, mogoče se tudi kdo poistoveti. Leja, hvala za priložnost, da lahko deliva. (razmišljata tik pred premiero predstave Anavt-garde, ki se bo zgodila 14. 9. v SiTi teatru v Ljubljani, plesalca Nik Kidrič in Ema Sivac.)
 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Predstava De-set odpade. Plesalec Michal Rynia − zlom desetega rebra!
Za 16. oktober napovedana premiera MN Dance Company se prestavi!
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek