Brina Brecelj. V predstavi Avant-garde sodelujem s točko plesa v petkah

Brina Brecelj je ena od trinajstih koreografov predstave Avant-garde.
Brina Brecelj je ena od trinajstih koreografov predstave Avant-garde.

Sodelovanje v predstavi Avant-garde mi pomeni zelo veliko, saj je nova stvar na slovenski sceni. Skupaj smo stopili koreografi in plesalci, ki se prej morda nismo poznali, se nismo imeli možnosti pokazati občinstvu in se zdaj učimo drug od drugega in gradimo en ogromen 'community'. Moj koreografski delež bo v 'commercial' delu, in sicer ples v petkah. S to točko želim predstaviti, da je ples v petkah veliko težji, kot nekateri mislijo.

Na vaji ...
Na vaji ...

Potrebne je veliko tehnike, ohranjanja ravnotežja, hkrati pa delovati zelo samozavestno. S puncami, s katerimi nastopamo v Heels delu, želimo, da ljudje vidijo, da punce na odru nismo samo lepe, ampak da znamo 'odbit' tudi težje koreografije, ob katerih še vedno delujemo zelo ženstveno.

...
...

Na odru želimo, da je vsaka od nas nekaj posebnega in se predstaviti v svoji najboljši ženski obliki. Od predstave pričakujem, da bodo ljudje začeli gledati na ples drugače. Ga ceniti! Ker za predstavo, ki traja uro in pol, je veliko več treniranja, vzponov in padcev, kot si nekateri mislijo. (je razmišljala pred premiero predstave Avant-garde Brina Brecelj, ena od trinajstih koreografov, ki so se združili z namenom, da spodbudijo novo gibanje mlajše generacije. Služi kot odgovor na 'negativo', ki jo doživljamo kot privrženci samo ene plesne šole, primerjanja skozi obdobje tekmovalne sezone in kot znak, da si želijo sprememb. Glavna vodja, iniciatorka je Leja Messec. Premiera bo 14. septembra ob 19.00 v Siti Teatru.)

 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
CCN Ballet de Lorraine in stoletje Mercea Cunninghama
Ob gostovanju Baleta iz Lorene in velikega mojstra sodobnega plesa
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek