Mojster in Margareta. 6 skladateljev, 66 umetnikov, 666 kostumov!

Mojster in Margareta v znamenju števila 6!
Mojster in Margareta v znamenju števila 6!

Ruski roman Mojster in Margareta velja za literarno mojstrovino 20. stoletja. Pisatelj Mihail Bulgakov ga je začel pisati leta 1928, toda izida svojega dela ni dočakal. Sovjetski komunistični režim je namreč izid knjige dovolil šele leta 1966, saj je bila prefinjena kritika tedanjega življenja in družbe cenzurirana. Delo je izjemno duhovito in obsceno, hkrati pa tudi prežeto s filozofsko mislijo, ki v ospredje postavlja temeljna in večna vprašanja dobrega in zla. Roman je bil velikokrat uprizorjen tako v lutkovnih in dramskih gledališčih, tokrat pa si ga boste lahko ogledali v muzikalni preobleki. Snovanje muzikala so prevzeli najboljši ruski umetniki in ustvarili nepozabno interaktivno predstavo.

Napovednik predstave Mojster in Margareta

Gledališče LDM Novaya Scena iz Sankt Peterburga se je povezalo s kar šestimi skladatelji, šestimi libretisti in 66 umetniki ter ustvarilo preplet fantazije in resničnosti, ki s 666 kostumi in 66 scenskimi spremembami popelje gledalce v središče fantazije. (vabljeni na dve predstavi tega fantastičnega in posebnega muzikala, in sicer 22. in 23. avgusta ob 20.30 v ljubljanske Križanke. Če bo vreme muhasto, se predstavi selita na oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma. Muzikal bo v ruščini s slovenskimi in angleškimi podnapisi.

S Parado plesa in Ljubljana Festival na muzikala Onjeginov demon in Mojster in Margareta.
S Parado plesa in Ljubljana Festival na muzikala Onjeginov demon in Mojster in Margareta.

Za vas imamo po dve brezplačni vstopnici za muzikala Onjeginov demon in Mojster in Margareta. Vse, kar je treba narediti, je, da delite tole napoved za muzikala na družbeno omrežje FB. Čas imate do četrtka, 15. avgusta, do 12.00, takrat objavim dva srečneža ali srečnici, ki si bosta muzikala lahko ogledala.)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
CCN Ballet de Lorraine in stoletje Mercea Cunninghama
Ob gostovanju Baleta iz Lorene in velikega mojstra sodobnega plesa
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek