Ples ob drogu je enako striptiz. Nič več. Skepsa in predsodki so se spremenili!

Plesalke Mademoiselle v akciji (foto: Aleš Jenko)
Plesalke Mademoiselle v akciji (foto: Aleš Jenko)

Vse se je začelo leta 2009. Ko je ekipa Studia Mademoiselle začela pisati zgodovino plesa ob drogu v Sloveniji. Čeprav se pogosto zdi, da v naše kraje nekatere novosti pridejo z zamikom, pa se Slovenci kljub temu pogosto izkažemo kot zelo napredni in vztrajni, zato nekatere trende hitro osvojimo. Glavni akterji uvajanja plesa ob drogu v Slovenijo so se sicer najprej soočili z nepričakovanim izzivom – zakoreninjenimi prepričanji/predsodki, da je ples ob drogu enako striptiz. A nova športno-umetniška disciplina se je vseeno začela širiti hitreje, kot smo si v studiu Mademoiselle sploh znali predstavljati. Odpirati so se začeli studii po vsej Sloveniji, vse več deklet je začelo s plesom ob drogu skrbeti za svoje telo in samozavest, ples ob drogu pa je postal atrakcija tudi v številnih najbolj priljubljenih televizijskih oddajah. In danes je rezultat dosežen – skepticizem in predsodki so se spremenili v naklonjenost in občudovanje.

Tina Perko je voditeljica studia Mademoiselle.

Tina Perko je voditeljica studia Mademoiselle.


Zasluge za to pa gredo vsem, ki so to obliko športa omogočili; vsem, ki so se pogumno podali na drog in začeli trenirati; vsem svojcem, ki so svoje sorodnike in prijatelje pri tem podprli; in nenazadnje tudi vam medijem, ki ste korektno in v pravi luči predstavili to, danes vse bolj priljubljeno disciplino.

Pogovor s Tino si lahko ogledate v oddaji Parada plesa


Zato bomo letos še bolj slavnostno obeležili ta pomemben mejnik s svojo tradicionalno fotografsko razstavo plesa ob drogu, ki jo letos pripravljamo studio Mademoiselle v sodelovanju s fotografom Boštjanom Gunčarjem. Na dogodku sodelujejo tudi kulturno-umetniško društvo Pandora – Art of Pole iz Maribora in slovensko podjetje Lupit Pole – svetovno uveljavljen ponudnik plesnih drogov. Razstava, ki je že peta po vrsti, bo letos še posebej zabavna in mogočna, saj se obeta razširjen spremljajoč program dogodka ob razstavi.

Plesalke KUD Pandora – Art of Pole

Plesalke KUD Pandora – Art of Pole


Razstava umetniških in estetskih fotografij Boštjana Gunčarja z naslovom Deset let plesa ob drogu bo v ospredje postavila same plesalke in tehniko plesa ob drogu. Na ogled bo na Savski cesti 10, in sicer v soboto, 7. septembra, od 19. do 21. ure. (vabilo Studia Mademoiselle ob 10. obletnici delovanja plesa ob drogu. Pridružite se jim in počastite mejnik na področju plesa ob drogu v Sloveniji.)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Ritem izjav
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek