Silvestra Perčič. Kazina je (smo) zakon!

Silvestra Perčič je ponosna na kazinsko ekipo.
Silvestra Perčič je ponosna na kazinsko ekipo.

Pogled nazaj? S ponosom. Včasih gre z lahkoto, drugič z muko. Vedno pa naprej in vedno tja in tako, da lahko rečem vedno znova Kazina je (smo) zakon. Šteje vedno največ, ko stopiš iz okvirov znanega in zmoreš narediti kaj drugačnega in ko poslušaš sebe in presežeš sebe in si sposoben primerjati se s seboj. Kazinci tako učitelji kot plesalci vsako leto znova naredite točno to. Nadstandard v mojih očeh. In največ štejejo homogene, povezane ekipe, ki dihajo skupaj plesni vsakdan, ne le v tekmovalnem utripu.

Del kazinske ekipe na letošnjem Državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih (foto: Erazem Gliha)
Del kazinske ekipe na letošnjem Državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih (foto: Erazem Gliha)

Tekma je le utrinek v času, preživetem v plesu le-ta pa nam prinaša mnogo več. In ko pogledam še ta tekmovalni utrip letošnje sezone, ki je le eden od pogledov in tudi potrditev tega, kar sami zelo dobro vemo ... vse tekmovalne formacije, s katerimi smo se udeležili Državnega prvenstva, so postale državni prvaki otroci v kategoriji šov ples in v kategoriji jazz, mladinci v kategoriji modern, člani v kategoriji modern ... Če k temu dodam še vse naslove malih skupin, solistov in parov, pa nagrado za najboljšo koreografijo festivala DanceStar, pa najboljšo solistko in zmagovalko tega festivala, pa nagrade vseh ostalih festivalov.

Oni (foto: Igor Perić)
Oni (foto: Igor Perić)

Pa plesno predstavo Oni plesni cirkus, ki komajda začenja svoj osvajalni pohod, pa izjemne plesne video filme, pa priprave, produkciji, pa 'sleepoverje', pa piknik in vse prižgane iskre v očeh plesalcev ... lahko rečem le: Hvala, ekipa Kazina Svet Plesa. Gremo naprej: Mitja Popovski, Podobnik Mirjam, Mojca Uršič, Danijel Mišon, Željko Božić, Ada Kogovšek, Andreja Vakselj, Nika Zupančič, Eva Mrhar, Tina Turk, Petra Zupančič, Ana Benkovič, Urška Herbst, Klara Lainšček, Tjaša Vulič, Luca Bussoletti. (je na družbeno omrežje Facebook zapisala šefica PŠ in PK Kazina Silvestra Perčič ob koncu Državnega prvenstva in koncu letošnje sezone. V nove zmage, Kazinci!)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Ritem izjav
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek