Baletna šola Stevens. Balerine na evropskem prvenstvu priplesale kar osem pokalov

Letošnje evropsko plesno prvenstvo se je odvijalo v Trbižu. Naše tekmovanje se je začelo že v četrtek, 31. maja, z 22-člansko ekipo, ki
je bila tudi edina predstavnica Slovenije. Evropsko prvenstvo omogoča tudi same kvalifikacije, če jih v matični državi ni. Priplesali smo si polfinale in tudi finale.

 Kaja Klevišar in Katja Cankar Kodrič
Kaja Klevišar in Katja Cankar Kodrič

Letošnja konkurenca v vseh slogih plesa je bila močnejša in tudi številčnejša. Naši najmlajši udeleženki, Kaja Klevišar in Katja Cankar Kodrič, sta 'krstili' svojo prvo udeležbo na tekmovanju in v klasični kategoriji children duet osvojili prvo mesto.
Gaja Slabe in Eva Žnidar

Gaja Slabe in Eva Žnidar

Gaja Slabe

Gaja Slabe

Prvo mesto sta zasedli v klasičnih duetih tudi Gaja Slabe in Eva Žnidar. V isti starostni skupini je Gaja priplesala bronasti pokal.

Urša Jaklič
Urša Jaklič

V junior 2 pa so dekleta v 'hudi konkurenčni' skupini open v koreografiji Mance Torkar osvojila tretje mesto. V največji baletni skupini junior 2 si je Urša Jaklič z variacijo Raymonda 'privrtela' bronasto odličje.

...
...
Brina Knific, Ana Iglic, Ela Ursic in Ema Oman
Brina Knific, Ana Iglic, Ela Ursic in Ema Oman

Klasična skupina je z odlomkom Ure iz baleta Coppelia prepričljivo zasedla drugo mesto. Brina Knific, Ana Iglič, Ela Uršič in Ema Oman so osvojile žirante v junior 2 klasični balet.

Manca Torkar
Manca Torkar

V najstarejši klasično obarvani solo skupini si je Manca Torkar 'priplavala' z variacijo črnega laboda bronasti pokal. Slovenska ekipa je na tem prvenstvu med 30. majem in 2. junijem 2019 osvojila kar zavidljivih osem pokalov.
  ...

...

...
...

Ponosni na naše balerine, ki bodo v soboto zaplesale v dveh zaključnih predstavah naše baletne šole Stevens v kulturnem hramu Ignaci Boršnik v Cerkljah na Gorenjskem. Motivacija za delo tako ostaja neprestano. V mesecu avgustu pa znova organiziramo poletni baletni seminar. Vabljeni na intenzivni klasični pouk diet in pouk na konicah prstov s solo variacijo. (so za naš portal sporočili iz Baletne šole Stevens o dosežkih na evropskem prvenstvu Austria Show Dance Union International, ki ga je organiziral Verein Zeta.)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ljubezenski valčki presenetili in navdušili!
Koreografska trojica Lukas Zuschlag, Jean Sébastien Colau in Vincenzo Veneruso na odru SNG Opera in balet Ljubljana
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek