Ada Kogovšek. Od začetka me je vodila ideja o srčni predstavi, ki bo znala nasmejati

Oni (foto: Igor Perić)
Oni (foto: Igor Perić)

Si predstavljaš svet, v katerem sta smeh in veselje obvezen del tvojega vsakdana? Kjer je tvoja trava ravno toliko zelena kot sosedova in se življenje zajema z veliko žlico? Si predstavljaš ljudi, ki nikoli ne snamejo rožnatih očal in ljubijo dobroto, čeprav je sirota? Si upaš verjeti, da ta svet že obstaja? 

... (foto: Nikola Janušić)
... (foto: Nikola Janušić)

Plesna predstava, ki je potrebovala ščepec cirkuške čarobnosti, da je zaživela polno življenje. Govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor. Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo).

... (foto: Igor Perić)
... (foto: Igor Perić)

V predstavi Oni so se nekako ujele dolgoletne ideje, želje, inspiracije ... sanje o cirkusu. Od začetka me je vodila ideja o srčni predstavi, ki bo znala nasmejati ljudi. Ki pa bi hkrati opozarjala na stiske ljudi, ki bi govorila o sprejemanju. Vsega. Razmišljanja so se združila pod taktirko slovenske skupine Terrafolk in njihovega albuma N'Taka in nastala je predstava, ki združuje moderne oblike gibanja, plesa in domače etno zvoke ... predstava, ki razveseljuje. (razmišlja o predstavi Oni avtorica, plesalka in koreografinja Ada Kogovšek in vas vabi na ponovitev v nedeljo, 9. junija, ob 20.00 v Španske borce v Ljubljani)
 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ljubezenski valčki presenetili in navdušili!
Koreografska trojica Lukas Zuschlag, Jean Sébastien Colau in Vincenzo Veneruso na odru SNG Opera in balet Ljubljana
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek