Ljubi me nežno. Veliko okusov – ena ljubezen.

Ljubi me nežno (foto: Borut Bučinel)
Ljubi me nežno (foto: Borut Bučinel)

Plesni koncert ponuja očarljivo popotovanje skozi fragmente ljubezenskega diskurza štirih protagonistov; bratov Kristijana in Žigana Krajnčana (Slovenija) ter njunih življenjskih sopotnic; Tsarine Marinkove Krajnčan (Bolgarija) in Kristyne Šajtošove (Češka). Dve nenavadni zgodbi sta navdihnili vse štiri, da v svojem prvem skupnem projektu izhajajo iz življenjskih situacij spoznavanja (preko) drugega, v kar vključujejo svoje največje ljubezni: do partnerja, plesa in glasbe.

Brata Kristijan in ...
Brata Kristijan in ...

Skozi impresivne interakcije klasične in improvizirane glasbe ter natančno postavljenega in improviziranega giba se v koncertu prepletajo čutno-vizualne podobe, v katerih glasba postane oder za dve plešoči telesi, ki svoj jezik razvijata na podlagi medsebojnega prejemanja in dajanja ter deljenja z občinstvom.

... Žigan Krajnčan sta se podala znova na skupno kreacijo. (Foto: Borut Bučinel)
... Žigan Krajnčan sta se podala znova na skupno kreacijo. (Foto: Borut Bučinel)

Srečanje, prilagajanje, hrepenenje, magija, žalost, nežnost, spomin.  Ambientalni plesni koncert Ljubi me nežno je obenem tudi vrhunska vizualno-zvočna poezija, ki pušča čutom in domišljiji prosto pot. V koncertu bo zato poskrbljeno tudi za brbončice. Veliko okusov – ena ljubezen. (sporočajo iz PR-oddelka Cankarjevega doma in vas vabijo na premiero predstave z naslovom Ljubi me nežno. Premiera se bo odvijala 8. junija, prva ponovitev v nedeljo, 9. junija, druga pa prav tako v nedeljo, 16. junija. Vse predstave ob 21.00 v Klubu Cankarjevega doma. Koreografijo sta prispevala Žigan Krajnčan in njegovo dekle Krystina Šajtošova.)
 
 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ljubezenski valčki presenetili in navdušili!
Koreografska trojica Lukas Zuschlag, Jean Sébastien Colau in Vincenzo Veneruso na odru SNG Opera in balet Ljubljana
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek