Kaja Lin Jagodič Avguštin. Corpus Aurora. Prepletanje giba in scenografije.

Vabljeni na novo predstavo plesalke in koreografinje Kaje Lin Jagodič Avguštin.

Ko sem nekaj let nazaj začutila potrebo, da se popolnoma umaknem iz plesnih vod, sem pravzaprav naredila velik korak h gibalnemu razvoju. Sprva se mi je zdelo, da se mi je vse postavilo na glavo, in nisem vedela, kaj bi sama s sabo, saj sta bila ples in ustvarjanje vedno del mene. Zdaj vidim, da je bil odmik še kako potreben, Nabrala sem si novih izkušenj in se posvečala razvijanju gibalnih sposobnostih na malo drugačen način.

Corpus Aurora (foto: Dominika Kramerova)
Corpus Aurora (foto: Dominika Kramerova)

V predstavi se bom tako predstavila občinstvu v novi, mnogim še neprepoznavni luči. Predvsem si želim na svoj način dotakniti teme, ki sem jo izbrala, in jo izraziti prek telesa. Corpus v latinščini pomeni telo, Aurora prebujanje oziroma zora. Prebujanje mi predstavlja igro, v kateri sodelujeta teža in lahkotnost. Nasprotna pola poleg dveh kakovosti giba, ki se med seboj prepletata, povezujeta in skoraj nevidno prehajata drug v drugega, poudarja tudi scenografija. Viseča konstrukcija, ki s svojo težo in materialnostjo nasprotuje sili gravitacije in tako hkrati izpostavlja lahkotnost, minljivost in neizbežnost sprememb. (razmišlja ob novi predstavi Corpus Aurora avtorica, plesalka, koreografinja in pedagoginja Kaja Lin Jagodič Avguštin, ki bo doživela premiero v soboto, 18. maja, ob 19.00 v Španskih borcih v Ljubljani)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Ritem izjav
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek