Sestri Sara in Nika Mlakar z notranjo lepoto Lepotice in zveri!

Nika in Sara Mlakar (foto: Lea Slapar)
Nika in Sara Mlakar (foto: Lea Slapar)

Že šesto leto zapored bo SNG Nova Gorica v svojem gledališkem hramu gostila plesalce novogoriškega Pro dance company.  V petek, 1. februarja, ob 18. uri, in v soboto, 2. februarja, ob 15. in 18. uri, bo približno 200 plesalcev uprizorilo plesno predstavo brezčasne Disneyjeve ljubezenske zgodbe Lepotica in zver. Režiserske niti so v rokah sester Sare in Nike Mlakar, predstavo pa bo tudi tokrat povezoval gledališki igralec Radoš Bolčina.

Nika Mlakar
Nika Mlakar

Koreografije v predstavi, ki stavi na pomembnost notranje lepote, in vzgaja tako otroke kot odrasle, so poleg sester Mlakar, prispevali Veronika Škrlj, Anamarija Bagarič, Primož Barle, Gašper Pregelj in Naki, v glavnih vlogah pa se bosta kot lepotica in zver predstavili Maja Komic in Anamarija Bagarič. V osrednjih vlogah grajskega osebja nastopajo Aja Vnuk, Katarina Vatovec, Anastasija Knez, Hana Ferček, Larisa Marušič, Sara Milovac Klančič in Graciella Nikolić.

Anamaria Bagarič
Anamaria Bagarič

Kot pravijo ustvarjalci plesne predstave, bo dogajanje na odru v znamenju različnih zvrsti plesa, od jazza, orienta, hip hopa do break dancea, poseben čar pa bodo predstavi vdahnili kostumi in maska izpod rok Ane Lazovski. S predstavo novogoriški plesalci sporočajo, da je lepota stvar značaja in ne zunanjega videza, znanje pa omogoča, da se otresemo predsodkov. Vabljeni torej v petek in soboto v SNG Nova Gorica, ko bodo plesalci Pro dance company, od najmlajših do najstarejših, premagovali urok in skušali vrniti življenje v pravljični grad. (sporoča in vabi ekipa Pro DC, da si ogledate njihovo najnovejšo predstavo Lepotica in zver)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Projekt Predani korakom z Miho Podrepškom in Ladom Bizovičarjem bo poseben izziv
Intervju s plesalcem, pedagogom, pevcem in vsestranskim interpretom Miho Podrepškom
Ritem izjav
Avgust 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Obkroženi z idioti
Izšla je nova knjiga švedskega vedenjskega strokovnjaka, predavatelja in pisca Thomasa Eriksona
Tereza's Choice veganska žar linija za vrtne zabave
V poletje s tremi novimi izdelki zdrave prehrane
Preberi članek
Preberi članek