EP v freestyle trampolinanju. Tudi Dunking Devils navdušili žirijo in gledalce

V soboto, 17. novembra, je Slovenijo obiskal svetovno znani akrobat iz Kanade Greg Roe. Na povabilo Dunking Devilsov je v ljubljanskem Woop! Trampolin parku gostil prvo iz serije predtekmovanj v evropskem prvenstvu v freestyle trampolinanju pod imenom Freestyle Frenzy. Najboljših 20 akrobatov iz regije se je pomerilo na velikem 5x5 trampolinu v izločitvenih bojih ena na ena ter sodnikom in občinstvu pokazali svoje najbolj nore trike. Vsak tekmovalec je moral v omejenem času navdušiti žirijo, ki je ocenjevala zahtevnost izvedenega trika, kreativno zasnovo in kontrolo nad skokom.
...

...

Predtekmovanji se bosta odvili še na Finskem in v Nemčiji, najboljši med najboljšimi pa se bodo pomerili na finalni tekmi na Nizozemskem v začetku leta 2019. Zmagovalci tekmovanja Freestyle Frenzy so: 1. mesto: Johannes Luethi, 2. mesto: Dante Santovenia, 3. mesto: David Ennemoser, 4. mesto: Manuel Zwahlen, posebna nagrada žirije: Robin Jessen, posebna nagrada po izboru tekmovalcev: David Metz.
...
...

Organizatorji pa so prvo izkušnjo tekmovanja v freestyle trampolinanju omogočili tudi članom WOOP! Akademije, ki so že v prvih dveh mesecih treningov pokazali izjemne akrobatske sposobnosti. Štirinajst mladih akrobatov je navdušilo tako žirijo kot gledalce. Zmagovalci amaterske kategorije so: 1. mesto: Brin Leben, 2. mesto: Sebastian Rflak de Sousa, 3. mesto: Ožbej Urbančič,
...
...

“Res sem ponosen na napredek akrobatske skupnosti v Sloveniji. Dejstvo, da se takšno tekmovanje odvije ravno v naši državi, je hkrati priznanje, da delamo dobro, ter zagon za naprej. Brez Woopa in vrhunskih pogojev za trening, ki nam jih ta nudi, takšnih dogodkov gotovo ne bi mogli organizirati. Za razvoj te športne discipline se bomo še naprej trudili na vso moč,” pravi Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

Oglejte si video z neverjetnimi akrobacijami.

Dunking Devils pa niso le privabili k nam največje legende prostega trampolinanja, temveč so aktivno sodelovali pri zasnovi tekmovanja in oblikovanju pravilnikov za celotno evropsko prvenstvo. Prizadevajo si namreč, da bi se ta šport razvil tako na ljubiteljski kot tudi na tekmovalni ravni. (so v sporočilu za javnost zapisali Dunking Devils)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zakaj je skupina Aterballetto navdušila občinstvo v ljubljanski operno-baletni hiši?
Prvič se je v Sloveniji predstavilo italijansko baletno združenje, nacionalna plesna fundacija Italije
Ritem izjav
Julij 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Skandinavska kraljica kriminalk Camilla Läckberg udarila z Zlato kletko!
Njen kriminalni roman se tokrat dogaja v mestu in ne več na podeželju
Tereza's Choice veganska žar linija za vrtne zabave
V poletje s tremi novimi izdelki zdrave prehrane
Preberi članek
Preberi članek