Minka Veselič Kološa. Zimska plesna šola v Mariboru je nared!

Na Zimski plesni šoli je vedno zabavno. (Foto: Saša Huzjak)
Na Zimski plesni šoli je vedno zabavno. (Foto: Saša Huzjak)

Misli na program ZPŠ so prisotne kar skozi vse leto. Pozorno spremljam delo skupin in posameznikov, obiskujem njihove produkcije, predstave, seveda tudi celotno profesionalno slovensko plesno sceno in gostujoče tuje umetnike. Končna odločitev se včasih razlikuje od želje zaradi različnih razlogov (beri tudi finančnih), ampak pozornost usmerjam v to, da je del programa namenjen mlajšim, manj izkušenim plesalcem, drugi del pa je primeren za izpopolnjevanje bolj izkušenih. Enakovredno pozornost dajemo tako pridobivanju plesnega tehničnega znanja kot različnim kreativnim, improvizacijskim pristopom oziroma koreografskemu ustvarjanju.

Minka Veselič Kološa
Minka Veselič Kološa


Pedagogi, ki bodo prvič sodelovali na ZPŠ, so: Urša Rupnik za sodobno/modern tehniko follow the flow, Tamás Tuza s sodobno tehniko ground eagle, Jurij Konjar z delavnicami kontaktne improvizacije, Katjuša Kovačič in Nikola Orešković s capoeiro in fluid balance delavnico.

... (foto: Saša Huzjan)
... (foto: Saša Huzjan)


Simon Wehrli bo že tretjič poučeval sodobni ples flying low, Saša Lončar bo petič vodila plesno delavnico za otroke od 5 do 7 let in mentorsko delavnico s hospitiranjem otroških delavnic, zjutraj bo že drugič za prebujanje telesa poskrbela izkušena plesalka, performerka Tina Valentan. (je za naš portal napovedala dogajanje na 33. Zimski plesni šoli Minka Veselič Kološa, strokovna sodelavka za ples Javnega sklada za kulturne dejavnosti Maribor. Na zimsko plesno šolo se lahko odpravite med 23. in 26. februarjem, namenjena pa je vsem, ki se ukvarjate s plesom na kakršenkoli način.)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zvezde plešejo sedmič. Izpadli Dejan Krajnc je pokazal lep napredek.
Sedem plesnih parov, ljubezenska tematika in vrnitev k standardnim in latinskoameriškim plesom je zaznamovalo sedmo epizodo
Ritem izjav
April 2018
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Nepremagljiva in neustavljiva Rebeka Dremelj ve, kaj si želijo sodobne ženske. Parfum Št. 3!
Na tržišču je že tretja dišava nekdanje misice in pevke. Vonji breskev, nežnega jasmina, sandalovine ... – zadetek v polno!
Odlična veganska torta s kokosovo glazuro
Pisana kulinarika je ponovno v akciji!
Preberi članek
Preberi članek