Urška Centa. Ustvarjalno in ekspresivno. Začenja se nova sezona bosonogega flamenka.

Vstopite v svet flamenka z Urško Cento, eno najboljših plesalk te zvrsti pri nas. (Foto: R. Casado)
Vstopite v svet flamenka z Urško Cento, eno najboljših plesalk te zvrsti pri nas. (Foto: R. Casado)

Dragi plesalci, v ponedeljek, 15. januarja, začenjamo z novo sezono bosonogega flamenka. Bosonogi flamenko je flamenko, ki ga plešemo bosi in osvobojeni pravil, ki jih določa stroga plesna tehnika klasičnega flamenka. Namenjen je raziskovanju gibalne ustvarjalnosti ter gradnji naše ekspresivnosti. Temelji na stiku z zemljo in nas spodbuja, da svoje telo bolje izkoristimo, pri čemer ohranjamo flamenku lastno izraznost, moč, obliko in tesno povezanost z ritmom.

... (Foto: Rafael Casado)
... (Foto: Rafael Casado)


Plesne ure so sestavljene iz ogrevanja, tehničnih gibalnih vaj in kombinacij, ritmičnih in melodičnih vaj flamenka, ustvarjalnih plesnih nalog, koreografije. Primerne so za vse, ki si želite v okviru svojih zmožnosti, želja in navdiha poiskati svoj način gibalnega izražanja. Prijave in informacije: centa.urska@gmail.com in 031 722 060 (obvezne predhodne prijave); delavnice potekajo v sodelovanju s PKD CoraViento.

... (Foto: Tomaž Zajelšnik)
... (Foto: Tomaž Zajelšnik)


Hkrati vse tiste, ki se želite učiti klasičnega flamenka, lepo vabim, da se udeležite flamenko vikenda, ki ga v PKD CoraViento organiziramo med 19. in 21. januarjem. V petek od 18.00 do 20.00 in v soboto od 10.00 do 13.00 za vas pripravljamo plesno delavnico za začetnike, na kateri se boste pod vodstvom Simone Šturm spoznali z osnovami flamenka, v nedeljo od 10.00 do 13.00 pa boste na seminarju teorije flamenka z mano raziskovali glasbeno plat flamenka in njeno povezavo z gibom. (vabi plesalka in učiteljica flamenka Urška Centa, da se ji pridružite na delavnicah)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zvezde plešejo sedmič. Izpadli Dejan Krajnc je pokazal lep napredek.
Sedem plesnih parov, ljubezenska tematika in vrnitev k standardnim in latinskoameriškim plesom je zaznamovalo sedmo epizodo
Ritem izjav
April 2018
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Nepremagljiva in neustavljiva Rebeka Dremelj ve, kaj si želijo sodobne ženske. Parfum Št. 3!
Na tržišču je že tretja dišava nekdanje misice in pevke. Vonji breskev, nežnega jasmina, sandalovine ... – zadetek v polno!
Odlična veganska torta s kokosovo glazuro
Pisana kulinarika je ponovno v akciji!
Preberi članek
Preberi članek