Ekaterina Kostromina. Zaradi klasične glasbe Čajkovskega je Hrestač pravi bestseller.

Ekaterina Kostomina v Hrestaču.
Ekaterina Kostomina v Hrestaču.
Najprej sem bila poklicna umetnostna drsalka, a vedno sem imela rada klasični balet, in ko sem se pridružila baletu na ledu, je bil res užitek nastopati na odru kot plesalka. Trenirala in naučila sem se veliko kako ustvariti lik na odru, kako biti plesalka klasičnega baleta na drsalkah (klasična koreografija ima veliko pravil). Zame je bilo to zelo zanimivo.
...
...

Začela sem  v paru z Olegom (Oleg Lagubkov princ v Hrestaču) v baletu na ledu. Pred tem je pred menoj začel nastopati kot solo plesalec in je imel veliko izkušenj. Najin prvi nastop je bil prav 'Hrestač'. Najprej se naučimo tehniko, izdelamo vse elemente in poze na ledu. Nato dodamo dušo in značaj. Veliko delamo tudi v koreografski dvorani s trenerjem za vaje, ne le na ledu. Imamo ure baleta in delamo na umetniškem nastopu, saj te mora občinstvo razumeti in ti verjeti, ko si na odru.
...
...

Hrestač je čudovita, prijazna zgodba za vso družino, ki se pripoveduje na ledu. Zaradi klasične glasbe Petra Iliča Čajkovskega je to pravi 'bestseller'. Klara je mlada deklica, ki verjame v pravljico in ta se uresniči. Zanimivo je tudi, kako se njen lik razvija med nastopom. Klasični balet je razumljiv v vseh jezikih. Ker plesalci nastopajo brez besed. Svoja čustva sporočajo z gibi in gestami.
...
...

Prvič bom v Ljubljani. V veliko veselje plesalcu je, ko nas občinstvo toplo sprejme. Nastopamo za gledalce in seveda je aplavz najlepša zahvala za nas.  (je za naš portal komentirala gostovanje predstave Hrestač – balet na ledu v izvedbi Sanktpeterburškega državnega baleta drsalka in plesalka Ekaterina Kostromina, ki drsa, pleše ter igra Klaro. Predstavo si lahko ogledate 11. in 12. novembra ob 20.00, ko se bo oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma spremenil v drsališče.)
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Ritem izjav
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek