Špela Jezovšek. Obkrožena z množico ljudi, ki se ukvarja z muzikalom.

Že tretje leto po vrsti sem se udeležila mednarodne poletne delavnice muzikala ISSW 2017 v Celju. Prvič pa sem se na podobno delavnico petja, igre, plesa in glasbenega gledališča podala tudi v britansko prestolnico na West End Stage Summer School 2017. Obe delavnici odlikuje lepa tradicija z začetki v letu 2006, mentorji so priznani pevci, plesalci in igralci, ki so tudi trenutno aktivni v odmevnejših muzikalih (Veronika Deseniška, Vesna, Wicked, Hamilton, Miss Saigon ...), ter ponujata ogled enega večjih muzikalov v določeni državi (Veronika Deseniška, Wicked). Povezava z Guidhall School of Music and Drama in Andrew Lloyd's Webber Really Useful Group ter skoraj devetmilijonsko mesto s svojo infrastrukturo in tradicijo res lahko ponudi svojevrstno doživetje.

...
...


A tudi slovenska delavnica v Celju postreže s kakovostjo, individualnim pristopom in odlično obiskano končno produkcijo ob edinstveni glasbeni spremljavi v živo, ravno tako pod vodstvom kakovostnih instrumentalistov in mentorja. Glavna tema obeh dveh delavnic je bil muzikal, a kljub temu sta bili izkušnji zame precej različni.

...
...


Prva delavnica je potekala v Celju pod vodstvom Vocal BK Studia, druga pa v Londonu. Poleg okolice se delavnici razlikujeta tudi po številu udeležencev. V Celju se je v delavnici udeležilo malo manj kot dvajset, medtem ko v Londonu okoli 1000 ljudi v treh tednih. Z mojega vidika je število udeležencev vplivalo tudi na kakovost dela. V Celju je bilo namreč veliko več časa namenjenega podrobnostim ter utrjevanju naučene koreografije, melodij in besedil. V Londonu smo bili sicer razdeljeni po skupinah, vendar kljub temu čas ni dopuščal tolikšne nadgradnje naučenega.

...
...


Mogoče sem od celjske delavnice zato odnesla več znanja, vendar pa ne morem trditi enako glede izkušenj. V tujem mestu sem bila obkrožena z množico ljudi, ki se že desetletja ukvarjajo z muzikalom. Kljub naši številčnosti so vsakemu poskusili predati čim več svojega vedenja. Seveda sem uživala tudi v pogovorih, ki niso potekali v mojem maternem jeziku. Skoraj smešno se mi je zdelo, ko sem se kdaj na telefon oglasila po slovensko. Definitivno najboljši del obeh izkušenj pa so nova prijateljstva, ki jih ohranjam ali od blizu ali od daleč. (je za naš portal komentirala delovno poletje vsestranska plesalka in pevka, članica društva Harlekin Špela Jezovšek)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Sem pač človek, ki ne stremi k najlažji možni poti, ampak k poti z največ vsebine in globine!
Pogovor s koreografinjo, plesalko in pedagoginjo Kjaro Starič Wurst
Ritem izjav
December 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Ko lepotni spanec zares deluje! Z Oriflamovo nočno masko bo obraz sijoč in spočit, tudi če vi niste!
Najučinkovitejše 'zdravilo' za kožo po napornih, izredno stresnih dneh, Oriflamov izdelek NovAge Intense Skin Recharge, preverjeno
Veganska praznična potička
Že premišljujete o praznikih in zdravih sladkih dobrotah? Moja potička je posebna in slastna!
Preberi članek
Preberi članek