Anja Mejač. Človek mora ostati zvest svojim nagonom.

... (foto: Fabris Šulin)
... (foto: Fabris Šulin)

Iz kamna izklesani par mirno sedi sredi pokrajine, ki je bila za njuno delovanje ustvarjena. Črno je na svojem mestu in belo na svojem, na videz vse deluje v ravnovesju, tako kamniti par kot tudi tekočina, ki ju obkroža.

...
...


Nenadoma pa v vodo pade črna kapljica, prej prozorno tekočino si v trenutku prisvoji, umirjeni delci podivjajo in se predajo valovanju, posoda ostaja ista, le da zaradi obarvanosti ne moremo videti njenega dna.

... (foto: Fabris Šulin)
... (foto: Fabris Šulin)


Navidez mirno površino preplavijo razpoke, podoba dvojice tako zaradi njih razpade, voda začne razdrobljene dele odnašati po toku naprej. Vsak od njiju se začne upirati toku, oprijemati skal, voda preplavlja njuni telesi, vodi njuno gibanje, otežuje njuno dihanje. Oba se rešita, a vsak se znajde na drugem bregu. Za razpad sprva krivita tok, a njuno prepričanje je napačno, namreč pozabila sta že, da se stanja življenja neprestano spreminjajo.
Človek mora ostati zvest svojim nagonom, neskončna borba v krogu brez izhoda, marmorni blok, ki mirno čaka sredi geometrične pokrajine. (pojasnjuje dogajanje na odru plesalka in glavna koreografinja Anja Mejač plesno igrane predstave Kamiti čevlji, ki bo doživela premiero 15. septembra v Lutkovnem gledališču Ljubljana kot Anjina magistrska predstava študija Umetnost giba na AGRFT. Po premieri se predstava seli najprej v Zagreb, nato Sarajevo, oktobra pa bodo v Ljubljani premierno predvajali plesni film, ki ga ustvarja ekipa na temo predstave.)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Orfična himna. Ekipa Sanje N. Peršin se je znova izkazala z novodobno baletno izvedbo
Izjemna Verbruggnova koreografija; plesni triptih vesoljnih, zemeljskih in oceanskih sfer; mogočna fuzija raznovrstnih gibalnih sugestij
Ritem izjav
November 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Ko lepotni spanec zares deluje! Z Oriflamovo nočno masko bo obraz sijoč in spočit, tudi če vi niste!
Najučinkovitejše 'zdravilo' za kožo po napornih, izredno stresnih dneh, Oriflamov izdelek NovAge Intense Skin Recharge, preverjeno
Preprost čokoladni šarkelj
Ko razkrijem, da je v pecivu rdeča pesa, me še vedno začudeno pogledajo!
Preberi članek
Preberi članek