Anja Mejač. Človek mora ostati zvest svojim nagonom.

... (foto: Fabris Šulin)
... (foto: Fabris Šulin)

Iz kamna izklesani par mirno sedi sredi pokrajine, ki je bila za njuno delovanje ustvarjena. Črno je na svojem mestu in belo na svojem, na videz vse deluje v ravnovesju, tako kamniti par kot tudi tekočina, ki ju obkroža.

...
...


Nenadoma pa v vodo pade črna kapljica, prej prozorno tekočino si v trenutku prisvoji, umirjeni delci podivjajo in se predajo valovanju, posoda ostaja ista, le da zaradi obarvanosti ne moremo videti njenega dna.

... (foto: Fabris Šulin)
... (foto: Fabris Šulin)


Navidez mirno površino preplavijo razpoke, podoba dvojice tako zaradi njih razpade, voda začne razdrobljene dele odnašati po toku naprej. Vsak od njiju se začne upirati toku, oprijemati skal, voda preplavlja njuni telesi, vodi njuno gibanje, otežuje njuno dihanje. Oba se rešita, a vsak se znajde na drugem bregu. Za razpad sprva krivita tok, a njuno prepričanje je napačno, namreč pozabila sta že, da se stanja življenja neprestano spreminjajo.
Človek mora ostati zvest svojim nagonom, neskončna borba v krogu brez izhoda, marmorni blok, ki mirno čaka sredi geometrične pokrajine. (pojasnjuje dogajanje na odru plesalka in glavna koreografinja Anja Mejač plesno igrane predstave Kamiti čevlji, ki bo doživela premiero 15. septembra v Lutkovnem gledališču Ljubljana kot Anjina magistrska predstava študija Umetnost giba na AGRFT. Po premieri se predstava seli najprej v Zagreb, nato Sarajevo, oktobra pa bodo v Ljubljani premierno predvajali plesni film, ki ga ustvarja ekipa na temo predstave.)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
'Plejsalo de se dosta pa fejst!' Murskosoboška Front@ letos v znamenju hip-hopa in sodobnega plesa.
Vabljeni na tradicionalni plesni festival na sever Slovenije
Ritem izjav
Avgust 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Poletje je. Ne zanemarite nohtov in rok. Zaščitite in navlažite jih.
Oriflamova krema z oljem rakitovca bo navlažila in zaščitila vaše roke, vlažilni gel The One pa bo obnovil suhe in lomljive nohte
Osvežilna proteinska acai skleda
Recept je bil pripravljen za trgovino Superhrana in Veganfest, najdete ga na moji spletni strani www.teresamisu.com
Preberi članek
Preberi članek